Idei pentru amenajarea unei gradini interioare - galerie imagini

de Marcel Buciuman in Ghid Practic Gradina

Iarna este abia la inceput si deja am inceput sa tanjim dupa zilele de vacanta petrecute in natura si dupa plimbarile prin parcul inverzit sau gradina din jurul casei.

Te-ai gandit insa ca poti avea un colt vesnic verde chiar in casa ta, o gradina interioara care sa-ti transforme casa intr-un spatiu mai linistit si relaxant? Iata in continuare cateva idei si imagini care speram sa te inspire in amenajarea unei mici gradini interioare.

Amenajare gradina interioara

Ce plante sa folosesti pentru gradina interioara?

In functie de spatiul pe care il poti aloca gradinii interioare, te poti gandi la plante de interior de talie mica, plante cataratoare, plante curgatoare sau chiar gazon, arbusti si arbori.

Daca nu reusesti sa identifici niciun colt al casei pe care sa-l aloci gradinii interioare dar totusi iti doresti o zona verde cat mai extinsa, poate ca solutia este proiectarea unei gradini verticale, care sa ocupe unul sau mai multi pereti. O astfel de gradina interioara verticala poate fi amenajata in living, hol, birou, dormitor, bucatarie sau chiar baie.

Afla mai multe despre gradinile verticale in articolul: Gradina verticala - arta arhitecturii organice

Gradina verticala in baie

Gradina verticala in baie - Foto: Janet Palk

Invata si cum sa construiesti o mica gradina verticala recicland un palet din lemn. Rezultatul il poti vedea in imaginea de mai jos:

Gradina verticala din paleti lemn

Gradina verticala cu ierburi aromatice si plante decorative cu flori realizata din paleti reciclati

Set pliabil balcon masuta cu 2 scaune lemn masiv

Masuta cu 2 scaune pliabile lemn masiv

O gradina interioara se poate dovedi foarte utila si daca esti pasionat de gatit. Astfel, poti include in aceasta verdeturile, ierburile aromatice sau chiar legumele pe care iti place sa le folosesti proaspete in retetele tale preferate.

Afla mai multe despre Cum sa cultivi propriile legume si fructe la ghiveci.

Tine cont de faptul ca unele plante sunt recomandate pentru a fi folosite la interior datorita proprietatii de purificare si oxigenare a aerului.

Plante de interior care purifica aerul:

  • Iedera, Aloe Vera, Crinul pacii, Arborele de cauciuc, Crizantema, Limba soacrei, Ficus, Gerbera, Filodendron

Pat din lemn masiv cu lada de depozitare

Pat din lemn masiv cu lada de depozitare

Daca timpul pe care il vei putea dedica intretinerii gradinii interioare este limitat, orienteaza-te catre plante de interior usor de intretinut. Afla mai multe aici: Plante de interior care aproape ca nu necesita ingrijire.

Plante de interior usor de intretinut:

  • Iedera, Bambusul norocos, Limba soacrei, Aloe Vera, Crinul pacii, Planta paianjen, Arborele de jad
Zona zi in casa cochilie

Zona de relaxare inconjurata de o gradina interioara intr-una dintre cele mai spectaculoase case construite vreodata: Casa cochilie - Foto si video

Imagini cu gradini interioare

Iata in continuare mai multe imagini care demonstreaza cum, cu ajutorul catorva plante organizate intr-o mica gradina interioara, fiecare incapere a casei tale poate deveni un spatiu special, in care vei fi incantat sa petreci cat mai mult timp.

Amenajare gradina interioara Amenajare gradina interioara Amenajare gradina interioara Amenajare gradina interioara Amenajare gradina interioara Amenajare gradina interioara Amenajare gradina interioara Amenajare gradina interioara

Pat Stefania, lemn masiv de stejar, 160x200 cm

Pat dublu lemn masiv de stejar Amenajare gradina interioara Amenajare gradina interioara Amenajare gradina interioara Amenajare gradina interioara

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!