Doua motoburghie de pamant STIHL - generatie noua de echipamente pentru plantarea de toamna a copacilor

in Ghid Practic Gradina

In urma cu 65 de ani compania lansa pe piata primele motoburghie de pamant cu motoare STIHL

In aceasta perioada a anului pasionatii de gradinarit au timpul ideal pentru a sadi pomii fructiferi sau vita-de-vie. Si asta pentru ca pomii plantati in aceasta perioada castiga minim o treime de vara, fata de cei plantati primavara. In plus, plantarea de toamna asigura un procent mai ridicat de prindere a radacinilor si este recomandata pentru majoritatea tipurilor de culturi. Pentru a reduce timpul si efortul la saparea gropilor se folosesc o serie de utilaje pe masura care vor usura considerabil munca.

Motoburghie pamant Stihl

Compania STIHL a conceput utilaje pe care le regasim pe toate pietele dezvoltate, cu traditie in zona agricola si nu numai. In urma cu 65 de ani, STIHL construia primele astfel de motoutilaje, folosind motoarele concepute in propria fabrica. In prezent, noile motoburghiele de pamant - BT 131 si BT 360 - fac parte dintr-o noua generatie de echipamente de gradinarit. Motoburghiul BT 131 este dotat cu tehnologia STIHL 4 MIX, cu un rezervor de combustibil marit, care combina motorul in doi timpi cu cele ale motorului in patru timpi. Aceasta tehnologie reduce considerabil consumul de combustibil, dar si noxele emise. Burghiul BT 131 este conceput pentru un singur utilizator, iar cu ajutorul franei QuickStop cu maneta de declansare, utilajul poate fi scos din pamant prin rotire in sens invers. De asemenea, tehnologia poate intrerupe fluxul de combusibil atunci cand dispozitivul se blocheaza in sol.

BT 131 si BT 360 au fost concepute pentru forarea gaurilor in pamant, pentru lucrari de plantare, pentru constructii sau pentru prelevarea probelor de sol. Instrumentele, create inclusiv pentru terenuri greu accesibile, sunt echipate cu un cadru cu amortizare care asigura o reducere considerabila a vibratiilor, iar lucrarile se pot desfasura cu un efort minim.

BT 131 este un motoburghiu conceput pentru un singur operator. Din punct de vedere al specificatiilor tehnice furnizeaza 1.9 CP, pe un motor de 36,3 cmc, tot ansamblul cantarind 10 kg. In cazul BT 360, motorul este aproape dublu, din punct de vedere al capacitatii, 60,3 cmc si cu un produs de 3,9 CP. Greutatea motoburghiului este de 28,8 kg si poate fi folosit pentru lucrari de forare dificile, fiind conceput pentru a fi manevrat de doua persoane.

Manevrabilitatea in timpul functionarii celor doua produse este asigurata de manerul multifunctional, utilajele fiind comandate printr-o simpla apasare de buton, mana ramanand in pozitia de lucru. In plus, captuseala de pozitionare de mari dimensiuni ofera pe langa confort in utilizare si manevrarea linistita si exacta a motoburghiului.

Primul motoburghiu de pamant Stihl

Primele motoburghie de pamant cu motoare STIHL

Despre compania STIHL

Cele mai recente date aratau o crestere a business-ului mondial STIHL de aproape 12%, atingand 2,7 miliarde de euro, la sfarsitul lunii august a anului trecut. Compania germana intentioneaza sa investeasca 1 miliard de euro in dezvoltare pana in 2019. STIHL Romania este o companie detinuta 100% de firma mama si a fost infiintata in 1997. Compania mama a fost infiintata in 1926 de Andreas Stihl.

Sursa: STIHL

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!