Casa moderna cu gradini interioare si fatada din caramida - imagini si proiect

de Marcel Buciuman in Proiecte de case

Amplasata pe un teren de doar 309 metri patrati, casa Flick, pe care v-o prezentam in continuare, are o suprafata construita de 310 mp distribuiti pe 2 niveluri si incluzand nu mai putin de 4 zone de gradina ingenios integrate cu spatiile interioare.

Fatada caramida

De altfel, aceasta comunicare a zonelor verzi cu zonele de locuit a fost una dintre temele principale convenite de proprietarii casei cu arhitectii de la biroul indonezian de arhitectura Delution.

Cealalta tema importanta in jurul careia a fost conceput proiectul acestei case a fost utilizarea caramizii ca material principal atat la interior cat si la exterior.

Fatada din caramida acopera pe alocuri si zonele vitrate, oferind protectie impotriva razelor solare in zilele caniculare, in timp ce perforatiile din aceasta permit ventilarea optima a spatiilor dar si patrunderea unei lumini difuze interesante in spatiile interioare.

Fatada caramida Detaliu zid caramida Detaliu zid caramida Scara interioara

Caramida a fost folosita si pentru a realiza imprejmuirea proprietatii, si aici unele portiuni au fost zidite cu goluri pentru a facilita circulatia aerului dar si cu un important efect estetic.

Fatada caramida Casa caramida Casa caramida Casa caramida Casa caramida Fatade caramida

Zonele realizate din caramida

S-a dorit realizarea unui proiect de casa care sa preia cat mai mult din conceptul de Arhitectura Verde, astfel ca intreaga proprietate sa devina un ecosistem sustenabil unde utilizarea aerului conditionat sa fie inutila, locatarii bucurandu-se insa din plin de lumina naturala.

Zone verzi

Zonele verzi si circulatia aerului intre spatiile interioare si exterior

Designul interior este modern, minimalist chiar, insa plantele, lemnul si omniprezenta caramida imprima spatiilor caldura necesara unui camin.

In zona de zi spatiile sunt deschise, ceea ce faciliteaza atat circulatia aerului cat si comunicarea intre membrii familiei, oferindu-le cat mai mult timp de petrecut impreuna.

Zona de intrare este delimitata de living printr-un sistem de usi culisante tip armonica, pe care le-am vazut mai devreme si la poarta de acces dinspre strada spre pavilionul pentru masini.

Hol casa Living Bucatarie open space Living Living

La parter, in dormitorul principal, sifonierul acoperit cu oglinzi, ce ascunde si accesul spre baia matrimoniala, reflecta vegetatia de pe terasa aflata pe cealalta latura a incaperii, terasa ce include si un mic iaz de gradina.

Caramida in dormitor Dormitor conectat cu terasa Baie moderna caramida Terasa cu iaz

Tot la parter a fost prevazuta si o camera dedicata special spiritului, folosita pentru meditatie si rugaciune.

Camera meditatie

Nici sanatatea fizica a familiei nu a fost neglijata, in holul de la etaj fiind montat un aparat cu banda pentru alergat.

Zona sport

Designul minimalist defineste si dormitoarele copiilor si baile aflate la etaj. Dormitor modern Baie moderna caramida Camera copii

Remarcam, din nou, chiar si in planurile casei prezentate mai jos, cum aproape fiecare incapere a casei comunica cu zonele verzi, fie ca sunt terase, gradini exterioare sau gradina interioara.

Terasa moderna Terasa moderna Terasa moderna Terasa moderna Gradina interioara

Proiect parter casa caramida Flick

Proiect parter

Suprafete parter

1. Pavilion pentru masini
2. Intrare
3. Living si sufragerie
4/5. Dus / Baie
6. Camera de meditatie/rugaciune
7. Dormitor matrimonial
8. Baie matrimoniala
9. Debara
10. Baie
11. Dormitor
12. Bucatarie
13. Garaj
14. Gradina
15. Iaz de gradina
16. Terasa

Proiect etaj casa caramida Flick

Proiect etaj

Suprafete etaj

1. Dormitor
2. Baie
3. Dormitor
4. Dormitor
5. Baie
6. Dormitor
7. Zona de zi
8. Terasa
9/10. Spatii multifunctionale
11. Gradina

Speram ca v-au bucurat si inspirat imaginile si proiectul acestei case care demonstreaza cum un material atat de vechi si banal, cum este caramida, poate fi elementul central al unei case moderne conceputa sa respecte normele de sustenabilitate ale arhitecturii moderne.

Suprafata teren: 309 mp
Suprafata construita: 310 mp
Locatia: Cinere, Indonezia
Proiectant: Delution
Fotograf: Fernando Gomulya

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!