de Marcel Buciuman in Decoratiuni
Un perete decorat cu caramida adauga stil si caldura, fie ca este vorba de exteriorul unei case sau de designul interior al acesteia.
Intr-un alt articol am discutat despre casele cu fatade din caramida, astfel ca acum ne vom referi la utilizarea caramizii in amenajarile interioare.
Caramida si sticla intr-o sufragerie cu aspect minimalist industrial. Designer: Stephanie Rackind Interiors. Foto: Simon Maxwell
Dupa cum vom vedea si in imaginile de mai jos, marea varietate de culori si texturi permite utilizarea caramizii in designul interior indiferent de stilul de decor ales.
Iata in continuare trei modalitati de integrare a caramizii in decorul interior.
Daca renovati o casa veche, cu ziduri din caramida, tot ce aveti de facut este sa indepartati straturile de finisaj si tencuiala, care oricum probabil ca necesitau reparatii, lasand caramida la vedere!
Designer: Anna Karlin. Foto: Chris White
Foto: Ana Flavia
Daca nu reusiti sa curatati caramida foarte bine si nu va multumeste aspectul ei industrial, aveti optiunea de a o acoperi cu un strat de vopsea.
In cazul bucatariilor, bailor sau altor spatii cu umiditate crescuta recomandam folosirea unui lac de impermeabilizare.
Caramida aparenta vopsita in alb
Set mobila living Mona, lemn masiv, alb
Mai multe informatii si imagini ale acestei case gasiti in articolul: Extensie moderna din sticla la o casa veche din caramida. Un proiect inedit
La o constructie noua este mai simplu, lasati netencuiti peretii interiori realizati din caramida pe portiunile unde doriti ca aceasta sa fie aparenta.
Foto: Tomas Sciskala
Puteti accentua anumite elemente arhitectonice cu ajutorul caramizii, cum ar fi coloane, arcade sau ancadramente la usi si ferestre.
Arcada zidita din caramida intr-o bucatarie in stil mediteranean. Constructor: Thompson Custom Homes
Un semineu realizat integral din caramida sau doar placat cu caramida aparenta poate deveni piesa centrala a oricarei amenajari interioare.
Semineu pe colt realizat din caramida
Cel mai adesea, decorurile cu caramida sunt realizate folosind caramida aparenta decorativa.
Chiar daca, odata montata, caramida decorativa da iluzia unei caramizi pline, aceasta este mult mai subtire, avand grosimea comparabila cu cea a gresiei sau faiantei, ceea ce aduce o serie de beneficii:
Pe langa aceste avantaje de ordin tehnic, caramida aparenta decorativa mai are un mare atu de ordin estetic: se produce intr-o foarte mare varietate de culori si texturi.
Montarea caramizii aparente decorative pe pereti se face folosind un adeziv pentru gresie si faianta.
In cazul in care placarea se face la exterior este obligatoriu sa folositi un adeziv flexibil pentru exterior!
Cel mai simplu mod de decorare a unui interior cu caramida este folosirea unui tapet sau a unor panouri decorative care imita caramida.
Puteti astfel da rapid si ieftin o imagine noua oricarei incaperi!
In general, recomandam sa decorati cu caramida aparenta decorativa un singur perete sau portiuni ale unei incaperi, altfel riscati ca atmosfera sa devina prea incarcata si sa pierdeti efectul dorit.
Vezi mai multe imagini cu amenajari interioare cu caramida aparenta. Speram sa te inspire!
Sursa: CaseSiGradini.ro