Amenajarea camerei de oaspeti: 5 detalii care fac diferenta

in Decoratiuni

Cucuria cu care imparti spatiul de acasa te face o gazda buna, indiferent daca cei care te viziteaza sunt prieteni sau fac parte din familie. Pentru a folosi intregul potential al casei tale este esential sa amenajezi si o camera de oaspeti, in care musafirii tai sa se simta confortabil si sa-si doreasca sa se intoarca mai des.

Amenajarea camerei de oaspeti

Sursa foto: Vivre

Desigur, acest lucru presupune sa ai la dispozitie dimensiuni generoase in casa ta, dar daca ai o familie numeroasa, merita sa investesti intr-un decor bine pus la punct. Iata detaliile care fac diferenta si pe care le poti incorpora cu usurinta:

1. Alege un pat de calitate

Gandeste-te la camera de oaspeti ca la dormitorul in care te odihnesti in fiecare seara. In acest fel, vei putea aborda amenajarea la cel mai inalt nivel si vei oferi confort de calitate celor dragi. Cu siguranta stii cat de greu este sa te adaptezi unui loc nou, chiar si pentru cateva zile. Primul afectat de o astfel de schimbare este chiar somnul. Te invarti, nu esti suficient de confortabil sau simti ca nu ai loc in patul nou.

Alege din gama de saltele si poti opta pentru o saltea cu arcuri impachetate, care ofera echilibrul perfect si beneficii vizibile celor care se odihnesc pe ea. De asemenea, salteaua cu spuma cu memorie este o optiune potrivita daca esti vizitat de cupluri, pentru ca acestia sa poata dormi impreuna in pat fara a fi deranjati de miscarile celuilalt.

2. Amenajeaza o zona intr-o camera comuna

Spatiul nu este mereu cel mai prietenos in ceea ce priveste posibilitatea de a include o camera de oaspeti. Exista insa mai multe solutii care te pot ajuta. Sufrageria ta poate fi gandita ca o posibila camera de oaspeti, cand apare aceasta oportunitate.

De aceea, este recomandat sa alegi coltare extensibile , care se transforma intr-un pat confortabil pentru persoanele care te viziteaza. De asemenea, daca ai copii, acestia pot organiza petreceri de tip sleepover la tine acasa, moment in care vei avea nevoie de piese de mobilier potrivite pentru a-i face fericiti.

3. Instaleaza noptiere si corpuri de iluminat

Adesea, camerele de oaspeti par decorate cu un accent prea puternic pe stilul minimalist. Musafirii tai au nevoie de lumina, spatii de depozitare si tot ceea ce ii ajuta sa se simta ca acasa. Acest concept este foarte important, deci nu uita ca atunci cand ii indemni sa se simta cat mai confortabil, sa le oferi si aceasta posibilitatea.

Instaleaza noptiere de o parte si de alta a patului sau a canapelei, pe care asezi si veioze. Acestea ii vor ajuta pe oaspeti sa aiba la indemana lucrurile de care au nevoie si sa se relaxeze cu o carte inainte de somn.

4. Pune la dispozitie mai multe perne si alte accesorii pentru pat

Unii oameni prefera o perna, altii mai multe, in timp ce unele cupluri dorm sub aceeasi pilota, iar altii prefera sa nu fie dezveliti de parteneri noaptea. Nu poti multumi sau anticipa toate aceste preferinte, dar poti sa ai la dispozitie mai multe accesorii, in cazul in care este nevoie de acestea.

Alege dulapuri sau paturi cu sisteme de depozitare pentru camera de oaspeti. Astfel, cei care te viziteaza au mereu acces la lucrurile in plus de care au nevoie, fie ca este vorba de lenjerii sau o perna pe care vor sa-si sprijine picioarele.

5. Creeaza atmosfera

Ultimul, dar nu cel din urma, element il reprezinta crearea unei atmosfere ideale pentru oaspetii tai. Aici este vorba despre activarea simturilor, atat vizuale, cat si olfactive. De exemplu, instaleaza dispozitive pentru aromaterapie, lumanari parfumate sau flori cu parfum subtil.

De asemenea, poti include tablouri pe pereti, covoare pufoase langa pat si plante de camera care purifica aerul si aduc natura mai aproape.

O camera de oaspeti trebuie sa te reprezinte ca gazda si sa-i ajute pe cei dragi sa simta, alaturi de tine, senzatia de acasa. Opteaza pentru elemente de calitate in amenajare si ii vei impresiona, cu siguranta.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!