Amenajarea ThaiCo SPA, proiect semnat de Alexandra Puiu

in Decoratiuni

ThaiCo SPA este un centru de relaxare din zona Pietei Victoriei din Bucuresti creat pentru relaxare si pentru a oferi clientilor ingrijirea de care au nevoie in viata de zi cu zi, in care lucrurile se intampla in mod alert. Creatorul acestui proiect este Alexandra Puiu, fondatoare Emotion Home Design, designer de interior si Arhitectul Lunii Aprilie in cadrul initiativei #MEETTHECREATORS by PIATRAONLINE.

Receptie ThaiCo SPA

Atunci cand a luat legatura cu Alexandra, clientul stia clar ce isi doreste: un centru SPA specializat pe masajele traditionale asiatice. Tocmai de aceea, fiecare incapere este gandita astfel incat sa raspunda mai multor gusturi. Pentru a indeplini aceste nevoi, Alexandra Puiu a gandit o incapere destinata strict masajului ayurvedic, o camera de cuplu in care pot veni in paralel doua persoane, fie ca sunt doua prietene sau un cuplu.

Camera ThaiCo SPA

"Fiecare incapere are specificul ei. Camera cu masaj ayurvedic are o cada construita dupa stereotomia realizata de mine si echipa mea. Am dat cotele gabaritice, am facut un proiect de executie, este realizat pe un podium de polistiren extrudat imbracat in rasina. Cada este realizata din acelasi material, realizat dupa schitele de executie. Este imbracata in rasina si ulterior mozaicata si sigilata cu un kit special pentru piscine", povesteste Alexandra.

Ce si-a dorit arhitectul sa obtina de la acest proiect?

Cada ThaiCo SPA

Alexandra si-a dorit sa duca clientii cu gandul cat mai aproape de orient, motiv pentru care au folosit materiale naturale. Pardoselile din centrul SPA sunt realizate din lemn masiv cu dublu strat uleiat. In spatiile umede ale proiectului, designerul a folosit piatra naturala in varianta French Pattern cu finisaje naturale precum cel natur, tocmai pentru a duce spatiul cat mai aproape de natural si de masajele traditionale asiatice.

Pentru amenajarea ThaiCo SPA, Alexandra a folosit cat mai multe materiale naturale bazate pe lemn si mai multe uleiuri. A folosit traforuri proiectate de echipa, trimise pentru debitarea CNC si furniruite. "Fiecare incapere are cate o piesa de mobilier adusa din diferite colturi exotice ale lumii, precum Thailanda sau India, fiecare piesa fiind sculptata. Acestea au avut dimensiuni definite, iar noi a trebuit sa le regandim astfel incat sa suporte si un lavoar peste ele, dar si diferite lucruri tehnice care sunt in interior si nu ar trebui sa fie vizibile", afirma Alexandra Puiu, fondatoare Emotion Home Design.

Amenajare ThaiCo SPA

Key elements in amenajare

Tot in cadrul acestui SPA, pentru peretii etajelor au fost folosite culori naturale in nuante pamantii. Exista cateva camere precum cea pentru masaj ayurvedic care au fost patinate manual de catre un decorator cu care Alexandra a mai lucrat, si au incercat sa obtina un degrade de la pardoseala catre plafon.

Salina ThaiCo SPA

Atunci cand a preluat proiectul, Alexandra Puiu a lucrat si la consolidarea cladirii care a solicitat destul de mult timp. De cand a preluat proiectul si pana la finalizare, au trecut sase luni. "La exterior, casa prezinta o serie de stucaturi (n.r. - ornament arhitectonic in relief executat din stuc sau din mortar simplu de ipsos) asa ca a fost multa munca de restaurare".

Cea mai mare provocare a proiectul a fost introducerea in casa a chiuvetei din baia barbatilor care cantareste cateva tone. Alexandra a avut nevoie de foarte multa forta de munca, deoarece piesa nu a putut fi ridicata pe scripeti. Chiuveta este unicat si a fost creata dupa proiectul echipei Emotion Home Design, piesa cu piesa. Lateralele si cuva sunt sigilate, lipite si taiate, astfel incat sa existe intotdeauna acces la scurgere. "Este o piesa care va dainui aici pentru totdeauna".

Baie ThaiCo SPA

Proiectul ThaiCo SPA al Alexandrei Puiu a fost documentat de catre echipa PIATRAONLINE, parte a initiativei #MEETTHECREATORS. Contacteaz-o pe Alexandra prin intermediul site-ului studioului de design sau pe Social Meda, pe Facebook. Proiectele documentate video le poti vedea aici.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET BUCATARIE MASA MBS-2 CU 4 SCAUNE

Pret: 952,00 LEI 576,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!