Tapet sau Fototapet? Cum sa alegi dintre cele doua

in Decoratiuni

Trendurile in materie de design interior se schimba destul de frecvent, exact ca si in cazul modei. De ceva timp, un trend foarte apreciat este amenajarea dormitorului, a livingului sau chiar a bucatariei cu tapet sau fototapet.

Alegere tapet sau fototapet

Atunci cand vine vorba de tapet, lucrurile sunt destul de cunoscute pentru ca este un subiect des abordat, iar oamenii stiu mai multe informatii despre el.

Tocmai de aceea, in acest articol ne-am propus sa vorbim despre fototapet si sa despre cum se diferentiaza acesta de tapetul clasic.

Ce este fototapetul?

Putem spune ca fototapetul este variant mai noua si moderna a tapetului. Acest lucru se datoreaza faptului ca permite imprimarea oricarei imagini dorite, spre deosebire de modelele standard din magazine. Astfel, fie ca alegi un peisaj interesant, un model abstract sau chiar o fotografie proprie, acesta este cea mai buna solutie.

In plus, trebuie sa stii ca exista si fototapet 3d, care cu siguranta va da camerei tale un aspect desprins din filme.

Care sunt diferentele intre tapet si fototapet?

  • Spatiile pe care pot fi aplicate

Daca tapetul se aplica in general doar pe pereti, fototapetul poate fi montat si pe alte suprafete: tavan, pardoseala sau chiar si mobila sau usi.

  • Costul

Cu siguranta, prin achizitionarea unui fototapet vei economisi bani pentru ca vei scuti mana de lucru. Il poti aplica singur acasa, iar acesta este un mare avantaj. In plus, preturile materialului in sine nu prezinta foarte mari diferente. Astfel, la costuri asemanatoare sau chiar mai mici, te poti bucura de un model cu adevarat impresionat, ales chiar de tine, de ce nu?

  • Montarea

Fototapetul este mai usor de montat si nu necesita neaparat interventia unor specialisti. Acesta nu este atat de pretentios atunci cand vine vorba de aplicarea adezivului si eliminarea bulelor de aer. Tot ce trebuie sa verifici cu atentia este ca suprafata pe care il aplici sa fie dreapta.

  • Dimensiunea

Tapetul vine de cele mai multe ori in role care au latimea de aproximativ jumatate de metru. Fototapetul poate fi gasit in format de coli cu latimi si dimensiuni mult mai mari.

Ce alegi dintre fototapet si tapet in functie de camera?

Tapet sau fototapet?

Dincolo de diferentele enumerate mai sus dintre cele doua modele de tapet, cel mai important criteriu pe care trebuie sa il iei in calcul este designul incaperii.

Cum iti doresti sa arate camera pe care urmeaza sa o amenajezi? Care este stilul pe care il prefer? Care este dimensiunea camerei si in ce scop va fi folosita? In functie de aceste raspunsuri, vei sti cum sa cauti ce este mai potrivit pentru casa ta.

De exemplu, primul punct de care trebuie sa tii cont este faptul ca fototapetul are un model mai complex, de cele mai multe ori destul de incarcat. Astfel, cel mai recomandat este sa il pui pe o singura suprafata (perete, usa, tavan) care va fi ulterior punctul de atractie. Nu incarca incaperea cu aceaste fotografii supradimensionale pentru ca va fi nevoie sa o completezi si cu mobile si alte accesorii.

Un alt lucru pe care ar trebui sa il stii este ca exista si fototapet de bucatarie sau baie, si chiar este mai recomandat de tapetul clasic, fiind mai rezistent la umiditate.

Daca urmeaza sa amenajezi o camera mai mare, cum ar fi livingul roomul, atunci poti sa optezi pentru fototapet 3d.

Daca tot nu esti sigur ce sa alegi dintre tapetul normal si fototapet, atunci ar trebui sa faci un research sa vezi daca printre modelele existente gasesti ceva care sa iti placa. In cazul in care nu esti complet multumit, atunci cel mai bun motiv pentru care sa alegi fototapetul este ca poti printa orice imagine doresti.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!