Trei aspecte de care sa tii seama daca te gandesti sa-ti amenajezi o bucatarie de vara

in Gradina flori de apartament

Te-ai gandit sa-ti instalezi o bucatarie de vara in gradina casei? Ei bine, afla ca acest tip de bucatarie este in tendinte in acest moment in ceea ce priveste amenajarile interioare. Dupa luni de izolare, dupa sezonul rece, primavara ne invita sa ne petrecem mai mult timp in aer liber, iar o bucatarie la exterior poate fi un cadru confortabil si placut pentru a face acest lucru. Totusi, construirea unei bucatarii in aer liber nu se face intr-o clipa! Pentru a avea o bucatarie de vara functionala si placuta trebuie sa tii cont de multe aspecte. Iata cateva sfaturi in acest sens.

Bucatarie de vara

1. Obiectivul acestui spatiu

Indiferent daca este amplasata in interior sau in exterior, o bucatarie trebuie sa aiba anumite elemente care sunt esentiale pentru ca aceasta sa fie functionala. Cu toate acestea, atunci cand vorbim despre un astfel de spatiu, creativitatea joaca si ea un rol important, mai ales la capitolul estetic. Inainte de a incepe acest proiect, trebuie, mai intai, sa iti stabilesti cat se poate de clar care este obiectivul acestui spatiu. Va fi mai curand un fel de lounge in care sa poti lua masa cu prietenii si familia sau poate vrei sa includa si un gratar si o insula in stil bar unde poti servi bauturi si salate? Sau iti doresti o bucatarie complet functionala in care sa ai toata aparatura necesara ca sa prepari orice fel de mancare? In functie de felul in care intentionezi sa folosesti acest spatiu, iti poti face un plan de amenajare. Daca vrei sa gatesti aici, atunci obiectivul tau principal va fi, cu siguranta, sa te asiguri ca ai o zona adecvata pentru prepararea alimentelor si o zona de gatit, deci accentul cade pe latura practica. Daca vrei mai curand un spatiu de luat masa si de relaxare, este mai important decorul si estetica.

2. Materialele

Alegerea materialelor este un aspect foarte important, atat din punct de vedere practic, cat si din punct de vedere estetic. In primul rand, trebuie sa te asiguri ca folosesti materiale de cea mai buna calitate pentru acoperis, ca sa nu ai surprize neplacute si sa nu fie nevoie sa faci noi investitii la finalul fiecarei ierni. Alege materiale rezistente precum piatra, ardezia, tigla ceramica exterioara, lemnul tratat sau tecul. Pentru pardoseli poti folosi inclusiv un covor din PVC omogen. La Tarkett, gasesti o diversitate de colectii care sa te inspire. Daca scopul bucatariei este unul practic, asigura-te ca ai cel putin un blat de lucru, cu o chiuveta pentru spalarea alimentelor. Trebuie, de asemenea, sa iei in considerate necesitatile electrice asociate cu instalarea unui frigider, a unei plite si a unui cuptor. Este mai bine sa mergi pe varianta de plita si cuptor electric, ca sa nu mai fie nevoie sa tragi si tevi de gaz.

3. Amplasarea

Pentru ca avem de-a face cu un spatiu deschis spre exterior, este cat se poate de important sa tii seama de elementele naturale: lumina soarelui, pozitionarea casei, spatiul pe care il ai disponibil in relatie cu gradinile si casele vecinilor, accesul in curte, garajul etc. Este esential sa iei in considerare toate aceste elemente, ca sa te asiguri ca te bucuri de un spatiu confortabil pentru tine, dar care nu strica aspectul estetic al gradinii in general. Multi arhitecti recomanda amplasarea bucatariilor de vara langa niste copaci mai inalti, astfel incat sa beneficiezi de umbra si racoare in timpul sezonului cald. Pe de alta parte, in ceea ce priveste structura constructiei, este recomandat ca bucataria exterioara sa se armonizeze ca stil cu aspectul casei tale atat prin forma ei, cat si prin materialele folosite.

Asadar, daca vrei sa te bucuri de o bucatarie exterioara cat se poate de placuta sunt mai multe aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare, astfel incat sa poti lua cele mai bune decizii atunci cand incepi proiectul!

Sursa foto: Pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!