Aleile din spatiile exterioare: frumusetea si functionalitatea lor

in Gradina flori de apartament

Aleile au cateva functionalitati. Acestea traseaza spatiul de la un drum principal sau strada catre usa principala a casei dvs sau din fata casei dvs pana in spatele acesteia sau din curtea casei catre un loc special cum ar fi gradina sau un spatiu de relaxare.

Oriunde sunt amplasate, aleile creeaza sentimentul unor spatii intinse purtandu-va cu ochii pana la capatul acestora. Aleile va pot transmite iluzia unui spatiu intins daca aveti o curte mica.

Amenajarea alei cu piatra naturala

O alee scoate in evidenta casa in jurul careia este amplasata. Daca o casa este simetrica, aleile ar trebui sa reflecte acest aspect prin linii drepte si materiale simple cum ar fi piatra cubica sau placi de pardoseala antiderapante de dimensiuni fixe precum granit fiamat 60x60x1,5 cm. Ganditi intransigent, simetric si categoric. Plantele care sunt in jurul aleilor ar trebui sa fie simple, ingrijite si taiate la acelasi nivel.

Alegerea modelelor pentru alei

O alee a unei case de la tara ar trebui sa fie simpla cu materiale naturale cum ar fi piatra naturala, lespezile sau pietrele naturale decorative. Formele serpentine cu plante organice in jurul lor creeaza un sentiment de mister si intriga. Aleile serpentine te fac sa pasesti incet si sa admiri vegetatia.

Aleea principala catre casa dvs ar trebui sa fie lata si sa se foloseasca materiale usoare. Acolo unde aleea traseaza drumul pana la intrarea in casa dvs aceasta ar trebui sa fie marita la lungimea scarilor pentru a creea un sentiment de unitate. Aleile ar trebui sa fie proportionate si realizate in functie de marimea casei dvs.

Aleile si materialele folosite

Cele mai folosite materiale pentru alei sunt:

  • Caramida
  • Piatra naturala (travertin, ardezie)
  • Lespezi de piatra naturala-pasi gradina
  • Pietre naturale decorative-mozaic sau pebble
  • Piatra cubica de pavaj
Amenajarea alei cu piatra cubica

Travertinul, cu culorile sale neutre precum cafea cu lapte (noce), audiu(golden yellow) sau eternal crem classic, este potrivit pentru alei deoarece are o suprafata care nu este alunecoasa si se potriveste daca locuiti intr-o zona ploioasa. Culorile nu se decoloreaza sau sterg iar travertinul nu se sparge si nu se fisureaza la inghet si dezghet, daca este folosit la grosimea optima pentru spatii exterioare (3 cm grosime) si la o calitate superioara (calitatea I).

Caramida este un alt material versatil, foarte folosit pentru alei si terase in special daca si casa este construita din caramida.

Construirea unei alei este destul de simpla. Trebuie sa marcati traseul acesteia cu sfoara, sa indepartati gazonul, sa inaltati putin suprafata unde va fi aleea, adaugati nisip, asezati pietrele corespunzator si umpleti spatiile dintre acestea cu nisip.

Firma Rock Star Construct va pune la dispozitie un depozit situat in sector 1, Bucuresti ce va asigura stocuri permanente pentru toata gama de produse si va sta permanent la dispozitie gata sa va ofere informatii legate de produsele comercializate.

Pe site-ul www.PiatraOnLine.ro gasiti nu doar cele mai bune preturi pentru cele mai bune produse ci si servicii complete, personalizate la nivelul asteptarilor dvs.

Autor: Mariana Bradescu

Sursa: Piatraonline.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

MOBILA BUCATARIE CULOARE ROSIE

Pret: 2300,00 LEI 2057,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!