Plante artificiale sau plante vii?

in Gradina flori de apartament

Desi este mai usor ca oricand sa cumperi plante online, uneori, in ciuda celor mai bune intentii ale noastre, acele plante pot sa moara. Plantele artificiale ofera o solutie simpla. Nu isi vor depasi niciodata vasele, frunzele nu vor cadea niciodata, nu vor deveni galbene si nu este nevoie sa iti faci griji cu privire la udare sau fertilizare. De asemenea, sunt sigure pentru animale de companie si pentru copii. Haide sa vedem ce este mai bine sa alegi: plante artificiale sau plante vii?

Plante artificiale

La fel ca orice planta vie, plantele artificiale pot face minuni pentru orice situatie si orice decor. Exista cateva optiuni de plante artificiale mici daca doresti subtilitate, cum ar fi plante mini sau o planta de aloe, precum si altele mai mari pentru cei care nu se tem sa mearga cu un arbore de ficus sau buxus. Indiferent de marime, o planta artificiala iti poate oferi aspectul pe care il cauti fara nici un fel de agitatie.

Plante vii Versus Plante artificiale

Plantele artificiale sunt acum produse de inalta calitate, care arata atat de realistic incat in mod normal trebuie sa le atingi pentru a afla daca sunt reale sau nu. Dar atat plantele vii, cat si cele artificiale au un rol de jucat, in functie de locul in care doresti sa le plasezi si pentru ce le vrei.

Pe de o parte, plantele artificiale au multe beneficii evidente. In afara de un pic de praf din cand in cand, nu au nevoie de intretinere, sunt robuste si pot sta chiar si in cel mai intunecat colt al biroului sau al casei. Mai mult, in cazul in care este posibil sa nu poti avea planta vie pe care ti-ai dorit-o, deoarece locatia este prea intunecata sau rece, planta artificiala poate merge oriunde si arata bine.

Daca plantele artificiale arata atat de real, nu necesita ingrijire si pot sa fie asezate oriunde, de ce ai alege o planta de interior vie? Raspunsul este simplu: beneficii pentru sanatate. Acesta ar fi motivul meu numarul unu pentru alegerea unei plante de apartament.

Toate studiile arata ca plantele ne pot face sa ne simtim mai bine. Suntem mai putin stresati si bolnavi, mai productivi si creativi si ne relaxam mai mult cand suntem in jurul plantelor.

Acum, unele dintre aceste efecte provin din simpla privire a plantelor, astfel incat plantele artificiale ne pot stimula starea de spirit in anumite moduri, dar nu ne pot curata aerul. Aerul nostru interior contine multe toxine, care se scurg din masini, mobilier moale si vopsele, asta doar pentru a numi cateva.

Toate acestea au un impact asupra sanatatii noastre si a sentimentului general al bunastarii, dar cateva plante de interior vii, bine alese si bine plasate, ne pot curata aerul de aceste toxine si pot imbunatati nivelul de umiditate din camera noastra.

Buxus artificial

Nu este nevoie sa cumperi foarfece pentru a mentine forma perfect rotunda a acestui buxus. Iti sugerez sa iei doi arbori de buxus de la Decoralis care sa flancheze fiecare parte a usii pentru un aspect destul de impunator.

Cu o gama larga de utilizari, fie pentru uz interior sau exterior, arborii artificiali sunt confectionati dintr-un material protejat ultra-rezistent la UV, care este conceput sa reziste razelor solare si elementelor daunatoare in orice anotimp.

Concluzie

Acum poti captura aspectul frumos si elegant al arbusilor, fara toate lucrarile suplimentare, timpul si intretinerea necesare.

Plante artificiale sau plante vii? Aceasta este alegerea ta. De exemplu, eu locuiesc intr-un apartament cu geamurile pe nord. Asadar, am putina lumina si plantele artificiale sunt cea mai buna solutie.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!