Solutii pentru locuinte mici: 5 idei pentru optimizarea spatiului

in Decoratiuni

O locuinta mica nu este neaparat un spatiu in care nu te poti simti bine. Important este sa gasesti cele mai bune solutii pentru a transforma spatiul de care dispui intr-un spatiu placut, in care sa ai totul la indemana si care sa iti ofere posibilitatea de a-ti desfasura intr-un mod placut fiecare dintre activitatile zilnice.

Optimizare spatiu locuinte mici

Exista multe variante pe care le ai la dispozitie pentru a optimiza spatiul de care dispui si chiar daca este vorba despre o locuinta mica, ai posibilitatea de a o transforma in acel "acasa" ideal, la care ai visat dintotdeauna. Iata care sunt transformarile pe care le poti face in acest sens.

Prefera spatiile deschise si renunta la compartimentari multiple

Pentru ca locuinta ta sa nu para un spatiu mic, in care abia ai loc sa te misti, incearca sa oferi senzatia unui spatiu bine aerisit si renunta la compartimentarile multiple. Poti delimita spatiile printr-un perete despartitor pe care il poti folosi in scopul depozitarii - peretii despartitori cu rafturi pentru carti sau cutii de depozitare reprezinta o varianta ideala. Prefera spatiile deschise si uneste, de exemplu, bucataria cu sufrageria intr-o incapere mare in care iti poti desfasura concomitent activitati diferite.

Prefera mobilierul multifunctional

Obiectele de mobilier pe care le alegi pentru locuinta ta pot fi si utile, si placute in acelasi timp. Daca reusesti sa identifici si acele obiecte de mobilier care au mai multe functii pe care le poti folosi in diverse scopuri, atunci poti considera ca ai tras lozul castigator. De exemplu, peretele despartitor poate reprezenta si biblioteca potrivita pentru cartile tale sau dulapul in care sa depozitezi diverse obiecte in cutii mici. Pentru dormitor poti alege un pat cu lada de depozitare pe care sa o transformi in dulap pentru lenjeriile de pat si asternuturi, iar pentru sufragerie poti alege o canapea extensibila pe care, la nevoie, sa o folosesti ca pat pentru oaspeti sau chiar pentru cei ai casei, in cazul in care nu dispui de suficiente camere pentru dormit.

Profita din plin de inaltimea peretilor

Pentru a nu ocupa mult loc si pentru a nu aglomera spatiul din fiecare camera, profita din plin de inaltimea peretilor si creeaza locuri de depozitare potrivite in acest fel. Poti opta pentru un pat supraetajat in camera copiilor, pentru un birou deasupra caruia sa plasezi cateva rafturi suspendate pentru a depozita documente sau alte lucruri de folos in acest scop sau pentru corpuri suspendate in holuri unde poti depozita articolele extrasezon sau alte obiecte pe care nu le folosesti in fiecare zi, dar pe care doresti sa le ai la indemana.

Alege solutii de iluminat corespunzatoare

Un spatiu bine iluminat va fi un spatiu in care ai senzatia ca dispui de suficient loc, ca nu te afli intr-o cutie in care pare ca nu poti respira. Pentru ca locuinta ta sa para mai mare, asigura-te ca in fiecare colt al acesteia exista suficienta lumina pentru a crea aceasta senzatie si pentru a-ti oferi confortul dorit pentru desfasurarea unor activitati specifice.

Spatiul de sub scari nu este un spatiu pierdut

Spatiul de sub scari poate fi transformat fie intr-un mic birou, fie intr-un spatiu de depozitare stil camara, fie intr-o mica garderoba. Rafturi suspendate, sertare, dulapuri sau sisteme inteligente de depozitare, acest spatiu poate fi transformat cu usurinta intr-un spatiu practic si eficient.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!