Trenduri in design interior pentru 2022 - de la "barkitecture", arhitectura care celebreaza animalele de companie la escapsimul spatial

in Decoratiuni

Arma eterna a celor pasionati de design interior, Pinterest este renumit pentru capacitatea sa de a functiona ca mood-board, ajutand designerii de interior amatori si profesionisti sa testeze cum ar putea arata anumite idei si stiluri in spatiul pe care doresc sa-l amenajeze.

Trenduri design interior 2022

Sursa foto

Ceea ce inseamna ca Pinterest a devenit un barometru care ne poate indica destul de precis ce isi doresc oamenii in materie de design interior, care articole sunt, intr-adevar, populare si care nu. E de ajuns sa analizam succesul "esteticii japoneze" - trend care combina designul japonez cu minimalismul scandinav - sau "camerele-neon", pentru a ne da seama ca reteua sociala functioneaza cu o acuratete deosebita. Deci, ce imbunatatiri ne spune Pinterest ca vom face anul viitor? Spre ce culori pentru bucatarie ar fi bine sa te indrepti sau spre ce stil de decorare a camerei tale de lucru? Deja faimosul raport Pinterest Predicts, dezvaluie pentru 2022 cresteri uriase ale termenilor de cautare legati de design - amintim aici "camerele de furie" (stresul pandemic, oare, e de vina?) si "arhitectura biofila", evidentiind, dealtfel, aceste tendinte ca tipice pentru 2022.

Barkitecture sau interioare dedicate animalelor de companie

Se estimeaza ca 3,2 milioane de gospodarii din Regatul Unit au cumparat animale de companie pana in martie 2021, asa ca nu este deloc surprinzator faptul ca search-uri precum "catify your home" (adapteaza casa pentru pisica ta), "cat house design", (design case pisici), "luxury dog room" (camere de lux pentru caine) si "dog beds made from furniture" (pat facut din mobilier, pentru caine) au crescut. Raportul semnaleaza ca interioarele influentate de animale de companie e un trend in amenajari la care ar fi bine sa fim atenti.

Emotional escape rooms

"Camere de evadare emotionala", un alt trend in afirmare. La ce se refera? Raportul Pinterest le descrie ca un spatiu sigur, aflat la tine acasa, construit pentru a experimenta diverse stari emotionale, departe de privirile intruzive - fie straini, fie familie.

Biofilia

Pe lista celor mai importante tendinte de urmarit pentru anul 2022 se afla "biofilia" - designul care se focuseaza pe plante, care mareste conexiunea unei persoane cu natura si amplifica starea de bine. Exemplu in acest sens sunt gradinile suspendate, cu ochiuri de apa artificiala, tavanele florale sau un perete viu, din plante de interior, cu frunze late.

Bootility si lux nelimitat

...in cele mai putin asteptate locuri. In spalatorie sau in subsol? Sau ce zici de o compartimentare dressing cu lampi aurii si tabureti din catifea? Pinterest descrie aceste colturi drept spatii care actioneaza drept conversation-startere atunci cand ai oaspeti, incepand sa fie din ce in ce mai populare printre millenials si generatia Z. Asadar, in 2022, bootility - camere de depozitare, de lux, o incrucisare intre o debara si un spatiu de utilitate - va lua avant - subsolurile, salile de jocuri sau garajele fiind printre primele zone ale casei unde tendinta va fi implementata.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!