de Marcel Buciuman in Decoratiuni
Fie ca este vorba de baia mica dintr-un apartament de bloc sau de o noua baie pe care doresti sa o amenajezi intr-o fosta debara, sub scara, la mansarda sau intr-un colt al dormitorului, baile mici necesita o atentie deosebita pentru a fi functionale si a arata bine in acelasi timp.
Iata cateva idei si sfaturi care speram sa te ajute in amenajarea si decorarea unei bai mici.
Orice incapere mica tanjeste dupa lumina naturala. Spatiile vitrate cat mai generoase ofera o perspectiva ampla, dand senzatie de mai mult spatiu.
Atentie insa, trebuie gasit un echilibru, pentru ca ferestrele prea mari vor ocupa si ele din spatiul util al baii!
Foto: muracadesign.com
Daca baia este amplasata la mansarda, ferestrele de mansarda sunt cea mai buna alegere.
Oglinzile sunt si ele asemenea ferestrelor. Daca este posibil, acopera chiar un intreg perete cu o oglinda baie pentru a da iluzia unei incaperi mai largi.
O alta optiune este utilizarea unui corp de mobilier cu oglinda care sa includa si un spatiu de depozitare pentru diverse obiecte si acesorii indispensabile intr-o baie.
Oglinda Umbra Cubiko cu 3 rafturi de depozitare
In ceea ce priveste corpurile de iluminat, daca designul baii este modern, opteaza pentru spoturile incastrate cu halogen. Ocupa spatiu putin si mimeaza bine lumina naturala.
In cazul unui design clasic, aplicele de perete sau plafonierele pot completa decorul oferind si lumina dorita.
Citeste si:
Intr-o baie mica nu vei reusi sa instalezi tot mobilierul, obiectele sanitare sau decoratiunile care ti-au facut cu ochiul in showroom-uri. Dar nici nu este nevoie!
Este suficient sa introduci chiar si un singur element de atractie pentru ca baia ta sa arate spectaculos. Acesta poate fi un vitraliu colorat, un model de placi ceramice, un tablou, un lavoar din piatra, sticla sau cupru sau o baterie cu un design deosebit.
Foto: pinterest.com
Identifica toate spatiile ce pot fi utilizate pentru depozitare si foloseste-le! O nisa cat de mica poate constitui locul perfect pentru solutiile de curatat si igienizare necesare in orice baie, oricat de mica ar fi ea. Sau loc de depozitare al prosoapelor.
Foto: Smith&Vansant Architects
Foto: Alek Lisefski
Foloseste mobilier la comanda sau mobilier inzidit, pentru a umple cat mai bine spatiile disponibile.
Foto: fancyhomedesign.com
Foloseste spatiul pe verticala incercand sa lasi cat mai mult din suprafata pardoselei libera.
Un lavoar cu piedestal va incarca spatiul mult mai putin decat un lavoar incastrat intr-un corp de mobilier. Trebuie sa stii ca exista lavoare de mici dimensiuni, speciale pentru o baie mica, inclusiv lavoare pe colt, daca aceasta este unica optiune de amplasare a lavoarului.
Foto: bathroomsdesigns.org
Foto: Niche Interiors
Citeste si:
In stransa legatura cu lumina, culorile au si ele un impact semnificativ in aspectul unei bai mici, fie ca vorbim de culorile peretilor, pardoselei sau mobilierului.
Foloseste nuante luminoase. Un verde marin deschis sau un galben pai sunt mai mult decat potrivite pentru o baie mica.
Foto: Benedict August
Chiar daca in general este recomandat sa combini culorile, in cazul unei bai mici prea multe culori pot sa o faca sa para si mai mica. Incearca deci sa te rezumi la una sau doua culori.
Si, ca o dovada ca designerii si producatorii de obiecte sanitare sunt foarte preocupati de gasirea de solutii pentru baile de mici dimensiuni, va prezentam si baia modulara. Vasul WC, lavoarul, rezervorul WC, dusul si cateva sertare pentru depozitare sunt dispuse pe verticala.
Utilizatorul trebuie doar sa selecteze modulul de care are nevoie!
Foto: coolthings.com
Mai jos gasiti o selectie cu bai mici, practice si frumoase din galeria de imagini cu amenajari de bai. Cu toate aceste idei de amenajare a unei bai mici, cu siguranta mica ta baie nu va mai parea chiar atat de mica!
Pentru mai multe informatii dati doar click pe imagini!
Sursa: CaseSiGradini.ro