Petru Rares 1259: Morfism si design industrial intr-un ansamblu din Bucuresti

in Arhitectura

Este unul dintre cele mai noi ansambluri rezidentiale din Bucuresti si de departe cel mai spectaculos. Arhitectura si designul proiectului Petru Rares 1259 au fost alese dupa preferintele investitorului care si-a dorit lucruri inovative, motiv pentru care brief-ul pe care echipa de arhitecti de la Fabrica de Arhitectura l-a primit a fost unul cat se poate de clar: trebuie sa fie un proiect inedit si luxos din punct de vedere cultural.

Ansamblul rezidential Petru Rares 1259 - fatada pricipala

Detalii despre designul final

Proiectul Petru Rares a trecut printr-un proces lung de selectie a designului fatadei, dar si a interioarelor. Designul final inglobeaza o fatada biofilica, adica abundenta de vegetatie pe balcoane care creaza o bariera in jurul cladirii. Petru Rares Residence este pozitionat in apropierea Garii de Nord, motiv pentru care arhitectii au inserat elemente de design industrial: pe fatada sunt folosite profile laminate si metal.

Conceptul care a stat la baza designului este zgomotul de tren ce sparge diverse lucruri. Cel de-al doilea plan al fatadei se destructuralizeaza, adica nu exista o nuanta unitara pe cladire, iar balcoanele ofera senzatia de dinamism.

Proiect inovativ, green-building

Pentru peretii pozitionati vis-a-vis de lift de pe casa scarii, arhitectii au venit cu propunerea de a aplica arta stradala. Pentru scari si pardoseala, Daniel Popescu si echipa Fabricii de Arhitectura au gandit placarea cu piatra naturala, astfel ca au creat un efect ce aminteste de morfismul creat de matematicianul Maurits Cornelis Escher. Ce presupune acest lucru? Este creata o tranzitie organica ce a luat nastere cu ajutorul combinatiei dintre marmura Volakas si cea Nero Marquina. Arhitectii si-au dorit sa provoace mintea umana - ai impresia ca treptele sunt in miscare.

Ansamblul rezidential Petru Rares 1259 - baie

Designul pleaca de la o scara alba, trece prin anumite etape si ajunge la o scara neagra.

In acest proiect, investitorul si-a dorit ca senzatia locatarilor sa fie una de lux, ca intri intr-o cu totul alta lume, ca esti in vacanta. Pe fiecare casa de scara exista un "portal" de vegetatie, iar lobby-ul cladirii se remarca prin designul contemporan creat cu ajutorul sticlei pe doua niveluri si a tavanului din tabla din otel anodizat cu alama.

Ansamblul rezidential Petru Rares 1259 - dormitor

Materiale premium intr-un proiect de referinta

Fatada ansamblului Petru Rares 1259 este unul din punctele cheie ale acestui proiect. S-a dorit o fatada liniara, curate, dinamica si aerisita. Petru Rares 1259 este o cladire masiva motiv pentru care s-au incercat diferite variante de a colora fatada. Initital a fost gandita astfel incat sa inglobeze elemente din lemn, insa datorita acestei forme de "lama lunga" ce se muleaza pe intreaga proprietate, orice finisaj ales ar fi parut masiv.

Ansamblul rezidential Petru Rares 1259 - fatada

Investitorul si-a dorit culoare, asa ca echipa Fabrica de Arhitectura s-a consultat cu mai multi artisti plastici si astfel au ales elemente vizuale triunghiulare ce sunt asezate pe aceasta lama si creeaza impresia de linie melodica.

Fatada dubla a cladirii are o componenta inovatoare care are rolul de a incasa primele vanturi ce vin din partea de nord-est, ceea ce pentru Capitala inseamna preluarea celor mai puternice vanturi.

Petru Rares Residence este prima faza dintr-un proiect de trei constructii. Faza unu - actuala, faza doi - este continuat ansamblul cu inca un corp, iar faza trei inchide acest diapazon cu o cladire care va avea functia de hotel. Urmareste echipa PIATRAONLINE pe YouTube si Facebook pentru a vedea rezultatul final al proiectului Petru Rares 1259.

Descopera si alte proiecte cu piatra naturala in acest articol.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!