Viata intr-o casa plutitoare - Galerie foto

de Marcel Buciuman in Arhitectura

Daca cu o alta ocazie am scris despre luxul de a trai intr-o casa plutitoare motorizata revenim cu un subiect asemanator prezentandu-va de aceasta data o superba casa plutitoare ancorata in imediata vecinatate a orasului-port Seatle.

Exterior casa plutitoare

Dupa ce timp de 10 ani a trait pe mare proprietara acestei case inedite si-a dorit o locuinta moderna, cu aspect industrial chiar, care sa-i ofere zi de zi bucuria de a simti apa cat mai aproape.

Constructia, conceputa de arhitectul Ryan Mankoski si designerul Kim Mankoski, are doua laturi din panouri de sticla ce asigura vederi spectaculoase din fiecare incapere a casei atat asupra apei cat si a orasului sau a muntilor din departare.

Fatada casa plutitoare Zona zi casa plutitoare

La exterior, combinatia de otel si sticla imprima un aspect industrial, in timp ce accentele din lemn de cedru amintesc ca, totusi, ne aflam pe o barca.

Fatada casa plutitoare

Acelasi lemn de cedru este folosit si pentru a incalzi finisajele interioare, a caror esenta este, de asemenea, tot de factura industriala.

Zona zi casa plutitoare

Intrucat o pardoseala din beton era inacceptabila datorita greutatii, s-a optat pentru un linoleum cu aspect de beton.

Sufragerie casa plutitoare

Compartimentarea interioara este realizata in jurul unui nucleu ce contine bucataria, baia si spatiile de depozitare, delimitand zona de zi de dormitorul matrimonial.

Bucatarie casa plutitoare

O paleta de culori stricta a fost folosita in intreaga casa cu scopul de a evidentia frumusetea si contrastul din textura materialelor.

In bucatarie, mobilierul rosu-lucios aduce o pata de culoare, in timp ce panourile din otel inoxidabil ce placheaza peretele amplifica imaginea industriala a amenajarii.

Bucatarie casa plutitoare

Aproape un intreg perete din living este ocupat cu mobilier inzidit avand deopotriva spatii de depozitare si de expunere. Lambriurile din lemn de cedru acopera peretii si plafonul.

Zona zi casa plutitoare Bucatarie casa plutitoare

Conceptul unitar al amenajarii continua si in dormitor unde regasim aceleasi lambriuri dar si pardoseala ce imita betonul.

Dormitor casa plutitoare

Stilul industrial este prezent si in baie, de la lavoarul integrat in blat si pana la corpul de iluminat sau textura si culoarea placilor ceramice. Mobilierul din lemn de bambus, folosit si in celelalte spatii, este unicul element ce sugereaza subtil atmosfera calda a unui camin.

Baie casa plutitoare Baie casa plutitoare

Acoperisul terasa, ce continua aceleasi linii austere ale stilului industrial, a fost conceput astfel incat sa asigure o priveliste panoramica perfecta asupra imprejurimilor.

Acoperis terasa casa plutitoare Acoperis terasa casa plutitoare

Arhitect: Ryan Mankoski

Designer: Kim Mankoski

Constructor: Dyna Contracting

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!