Terasa amenajata in stil rustic: 6 ponturi utile

in Decoratiuni

Decorul teraselor rustice nu se demodeaza niciodata. Anii trec si stilul rustic este inca prezent in revistele de decoratiuni.

Terasa amenajata in stil rustic

Sursa foto: https://www.freepik.com/

De fiecare data cand se vorbeste despre terase rustice, se face referinta la doua materiale care insotesc intotdeauna acest tip de decor respectiv despre piatra si lemn. Desi nu sunt singurele, asa cum vom vedea mai jos, plantele si materialele textile pot face mult pentru ca terasa ta sa para confortabila. Pentru aceasta, rusticul transmite intotdeauna caldura si asta se realizeaza, in general, prin decorarea oricarui spatiu cu acest stil decorativ.

Decorul rustic este foarte confortabil si primitor, indiferent de alegerea ta. Poti alege un spatiu rustic complet sau poti adauga cateva atingeri rustice ici si colo si vei obtine un spatiu foarte primitor.

Stil si culori

Decide daca doresti un spatiu rustic mai traditional, o versiune contemporana a acestuia sau doresti sa amesteci decor rustic si alte stiluri. Afla apoi ce culori doresti; la stilul traditional rustic este vorba despre culori calde si neutre, dar daca doresti o senzatie mai contemporana, poti alege nuante mai deschise sau invers, tonuri mai intunecate. O terasa rustica boho poate fi decorata cu suprafete albite si varuite sau obiecte bogat colorate.

Materiale

Stilul rustic inseamna lemn, ratan, rachita - acestea vor fi elementele de baza pentru decorarea terasei. Daca mergi traditional, alege mobilier colorat, scaune si mese din ratan si rachita. Daca preferi un aspect contemporan, pastreaza mobilierul din lemn elegant si alege modele foarte laconice. Spatiile rustice Boho pot fi decorate cu multa rachita si lemn recuperat si decolorat. De asemenea, poti adauga piatra sau caramida in curte sau poti aduce atingeri metalice - un bol de foc sau felinare cu lumanari.

Mobilier si accesorii

Acestea te vor ajuta sa identifici stilul, deci alege-le in functie de stilul dorit si pastreaza schema de culori. Lemnul, rachita, ratanul de tot felul sunt ceea ce ai nevoie pentru un astfel de spatiu, asa ca alege cateva dintre ele.

Sigur iubesti lemnul natural, mai ales ca lemnul e un material viu, care respira si incalzeste locul pe care-l imbraca, asa ca orienteaza-te catre o canapea rustica din lemn. Vezi oferta variata de canapele rustice .

Accesoriile te vor ajuta sa creezi ambianta dorita, asa ca fii atent si la ele. Inspira-te pentru a-ti crea o terasa rustica perfect reconfortanta!

Tipuri de terase amenajate in stil rustic

Terase din lemn

Cu cat lemnul este mai putin tratat, cu atat terasa ta va arata mai rustica. Desi astazi, trebuie spus, marile marci de mobilier de design au reusit sa puna pe piata ceea ce ar fi stilul rustic modern, unde vezi mult lemn, dar tratat, cu multa stralucire si finisaje mai delicate.

Terase rustice cu piatra

Celalalt material care este de excelenta in acest tip de decor este piatra. Nu poti nega farmecul pietrei, fie in interior, fie in aer liber, arata minunat. Peretii de piatra dau o nota rustica provensala de care fara indoiala te vei indragosti.

Terase rustice cu paleti din lemn

Si inapoi la lemn, nu pot fi dati uitarii paletii din lemn. Paletii sunt o sursa inepuizabila de idei pentru casa si gradina ta. in cazul teraselor, paletii sunt foarte frecvent transformati in scaune, cuiere, banci sau canapele confortabile, insotite de niste perne bune. Paletii pot fi achizitionati cu usurinta din depozite speciale cu o simpla cautare pe internet.

Elementele de decor rustic, pentru terase, sunt mai putine comparativ cu cele care decoreaza interiorul casei. Ai nevoie de mobilier rustic, din lemn, piatra, la care poti veni cu perne decorative, ghivece din piatra sau lut, din lemn sculptat, lumanari amenajate in suporturi din metal etc.

Terasele rustice sunt unele dintre cele mai usoare stiluri decorative de realizat. Nu ai nevoie de multi bani pentru a obtine terase rustice confortabile.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!