Tapeturi - avantaje si tendinte in amenajarea bailor moderne

in Decoratiuni

Tapeturile reprezinta unele dintre cele mai vechi solutii de amenajari interioare. Sunt versatile si ofera estetica distinsa incaperii in care sunt montate. Permit realizarea unor schimbari ample cu costuri relativ reduse, insa avantajele nu se opresc aici.

Tapet pentru usa

Avantajele utilizarii tapeturilor

Cum am precizat rolele de tapeturi nu sunt foarte costisitoare si pot fi solutii de amenajare accesibile. Acestea sunt rezistente si au o durata de exploatare de pana la douazeci de ani, deci achizitia de tapeturi poate fi considerata o investitie geniala, pe termen lung.

Un alt avantaj tine de versatilitate, pot imbunatati estetica bailor, indiferent de dimesiunea acestora. Pot fi montate pe diferite tipuri de substrat, de la peretii realizati din chirpici, la cei din caramida, BCA, beton sau gips carton. Cata vreme suprafata este corect pregatita in prealabil, lucrarea de aplicare a rolelor de tapet este una de succes.

Textura densa a tapetului permite corectarea optica a imperfectiunilor, deci aceasta solutie decorativa se potriveste chiar si in spatiile mai putin drepte.

Se aplica usor si nu necesita personal specializat in acest sens, ci mai degraba este nevoie de putina indemanare, adeziv de calitate si unelte adecvate. Operatiunea de aplicare a tapetului nu necesita timp. In doar cateva ore chiar si persoanele cu putina experienta pot duce sarcina de montare la bun sfarsit.

Intretinerea tapetului nu este o activitate complexa. Curatarea acestuia se poate realiza cu aspirator cu perie cu peri moi sau cu ajutorul unei carpe uscate. Daca pe suprafata montata sunt murdarii accidentale, acestea pot fi indepartate cu o carpa umeda, prin tamponare sau frecare usoara.

Daca vorbim de estetica, trebuie mentionat ca tapetul aduce un plus considerabil incaperilor in care este aplicat. Acest element decorativ poate aduce modificari vizibile de efect, completand in mod distins un spatiu prietenos.

Nici demontarea tapetului nu pune dificultati, putand fi inlaturat cu usurinta fara a lasa urme evidente, iar peretii pot fi restaurati cu costuri reduse, fara efort.

Tendinte de amenajare cu tapeturi

Tapetele cu textura matasoasa sunt mai durabile fata de variantele simple, insa si aspectul acestora este mai rafinat. In acest an sunt in tendinte fototapeturile cu imagini din natura. Pasarile, fluturii, florile supradimensionate sunt in topul preferintelor, dar la fel de apreciate sunt si peisajele. Rasaritul de soare, peisajele cu plaje, cascadele sau imaginile cu elemente cosmice asigura un ambient deosebit. Sunt in tendinte si imaginile stilizate sau cele cu forme geometrice abstracte, care confera un aer modern incaperii.

Baile pot fi puse in valoare cu tapeturi impermeabile cu motive diverse. Pot fi selectate tapeturi in nuante deschise pentru baile mici si tapeturi cu motive geometrice deosebite pentru baile spatioase. Fototapetul pentru usa este o solutie geniala pentru cei ce doresc sa realizeze un ambient unic modern in baie.

Sursa de imagine:

Dovido.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Cascada si iaz

SEMINEU DE TERASA LANDMANN

Pret: 712,81 LEI 599,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!