Tot ce trebuie sa stii daca vrei sa transformi o camera in doua mai mici

in Constructii

Tot mai multe persoane aleg sa transforme un apartament de doua camere intr-unul cu trei incaperi sau decid sa faca din garsoniera lor o locuinta cu doua camere.

Transformare o camera in doua camere

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/interior-design-of-home-1643383/

Motivele pot fi dintre cele mai diverse: aparitia unui copil, necesitatea unui birou sau a unei camere de serviciu, iar lista poate continua la nesfarsit.

Indiferent de situatie, daca si tu te gandesti sa transformi o camera in doua incaperi mai mici, informeaza-te temeinic si tine cont de aspectele esentiale listate in continuare!

1. Elaboreaza un proiect de specialitate

Chiar daca esti tentat sa realizezi tu un proiect, bazandu-te pe propria creativitate, este recomandat sa apelezi la un designer profesionist. Acesta va sti exact ce fel de modificari se preteaza pentru apartamentul tau, ce este si ce nu este posibil.

Un expert in design interior poate vedea oportunitati pe care tu nu le-ai observa, avand in spate ani de experienta si multiple proiecte in portofoliu.

De aceea, este esential sa elaborati impreuna un proiect de specialitate, pentru a te asigura ca totul se va desfasura bine, fara situatii neprevazute si probleme aparute pe parcursul lucrarilor.

2. Gaseste cea mai buna solutie pentru casa ta

Chiar daca ai vazut in reviste sau pe bloguri variante de locuinte modificate, trebuie sa stii ca nu orice design se potriveste oricarei case.

De aceea, un model care ti-a placut foarte mult este posibil sa nu fie potrivit cu structura apartamentului, cu reteaua electrica sau cu alte elemente importante.

Cu toate acestea, te poti inspira din diferite surse, cautand o varianta perfecta pentru casa ta. De exemplu, ia in considerare termoizolarea balconului si transformarea sa intr-o camera de lucru, de dining sau chiar intr-o bucatarie spatioasa.

Totodata, cand decizi sa faci modificari complexe, ia in considerare si spatiile precum debaraua, camara sau un hol de mici dimensiuni. Acestea pot adauga un plus de spatiu, atunci cand sunt unite intre ele sau cu alta camera.

3. Obtine aprobarile necesare de la autoritati

Odata ce ai proiectul de modificare a casei, va trebui sa obtii aprobarile necesare din partea autoritatilor competente.

Este un pas obligatoriu, pe care nu iti permiti sa il omiti. Modificarea apartamentului, fara aprobarile necesare, constituie o incalcare a legii si poate fi pedepsita destul de aspru.

In plus, adaugarea sau eliminarea unui perete poate afecta structura si rezistenta cladirii, in cazul unui cutremur sau a altor evenimente de acest tip. Pentru a face schimbari, vei avea nevoie de o autorizatie de construire, act eliberat de primarie in baza unui dosar.

4. Lucreaza cu profesionisti si foloseste materiale de calitate

Modificarea propriu-zisa a camerei trebuie sa fie facuta cu mare atentie, atat la detalii, cat si la elementele principale. Exista posibilitatea de a intampina instalatii electrice, tevi sau pereti care pur si simplu nu pot fi desfiintati.

De aceea, o echipa de arhitecti sau constructori profesionisti este esentiala. In cazul in care transformarea implica un perete sau un tavan fals, opteaza pentru materiale de calitate, foloseste profile pentru gips carton si nu face compromisuri la nivel de calitate.

5. Regandeste designul interior

Daca, in prezent, camera pe care vrei sa o imparti in doua are un stil Art Nouveau, cu fotolii ample si mobilier masiv, s-ar putea sa fie nevoie de o schimbare.

Pentru ca incaperile nou rezultate sa poata fi cat mai functionale, stilul minimalist de inspiratie scandinava este o optiune ideala. Foloseste mobilier cat mai simplu, in linii drepte si nuante deschise. Alege lemnul natur, sticla si parchetul luminos, iar peretii pastreaza-i in nuante de crem, vanilie sau culori pastelate.

In final, nu te grabi, oricat de mare ar fi entuziasmul. Calculeaza costurile, realizeaza un plan solid si obtine toate datele de care ai nevoie. Astfel, la sfarsit, casa ta va arata excelent, iar tu vei fi relaxat si sigur ca toate modficarile au fost facute corect!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!