Case cu etaj - avantaje, proiecte si imagini cu constructii deosebite

de Marcel Buciuman in Constructii

Daca intentionati sa va construiti o casa, probabil ca prima decizie pe care va trebui sa o luati este daca optati pentru o casa cu etaj, o casa cu mansarda sau o casa pe un singur nivel.

Casa cu etaj, design modern

Desigur, fiecare dintre aceste optiuni vine cu o serie de avantaje si dezavantaje, ceea ce face alegerea destul de dificila.

In cele ce urmeaza, ne-am propus sa prezentam argumente in favoarea unei case cu etaj, dar si cateva modalitati prin care puteti spori confortul si functionalitatea unei astfel de case.

Avantajele unei case cu etaj

Mai mult spatiu locuibil pe o suprafata de teren mai mica

Mai ales in zonele urbane aglomerate, unde loturile de teren sunt de regule mici si scumpe, solutia construirii pe verticala ofera mai mult spatiu locuibil in conditiile unei amprente la sol reduse.

Mai multa lumina naturala

O casa proiectata pe mai multe etaje beneficiaza de mai multa lumina naturala in interior, mai ales daca in jur sunt alte cladiri inalte.

Mai mult loc pentru gradina

Reducand amprenta la sol a constructiei veti avea mai mult loc pentru gradina, piscina sau alte facilitati de relaxare in aer liber.

Flexibilitate in organizarea spatiilor interioare

O casa cu etaj permite o organizare mai buna a spatiilor locuintei. Cel mai adesea parterul este dedicat zonei de zi in timp ce etajul adaposteste dormitoarele.

Construirea unei case cu etaj prezinta insa si cateva dezavantaje.

Dezavantajele unei case cu etaj

Accesul mai dificil la etaj

Accesul la spatiile locuibile de la etaj este mai dificil in cazul persoanelor varstnice sau cu mobilitate redusa.

Costuri suplimentare

O casa cu etaj implica costuri suplimentare pentru construirea planseului dintre niveluri dar si a unei scari interioare ce interconecteaza etajele casei.

Daca, dupa ce ati pus in balanta avantajele si dezavantajele unei case cu etaj, ati ajuns la concluzia ca aceasta este alegerea cea mai buna, iata in continuare si cateva idei care va pot ajuta sa obtineti o functionalitate si un confort sporit.

Idei utile pentru o casa cu etaj confortabila

Utilizati optim spatiul de sub scara

O casa cu etaj implica, inevitabil, si o scara interioara. Aceasta poate constitui un element de design insa, atunci cand spatiul este limitat, poate fi utilizata si pentru a obtine spatiile de depozitare atat de utile in orice casa.

Scara apartament

Vezi mai multe informatii si imagini ale acestui proiect in articolul Cum sa transformi 39 de mp intr-o locuinta moderna de vis.

Terasa deasupra garajului

Casa cu mansarda, 4 dormitoare si terasa amenajata deasupra garajului

Aproape orice proprietar de casa isi doreste ca aceasta sa includa un garaj si o terasa.

In cazul unei case cu etaj le puteti avea pe amandoua, ecomonisind spatiu, daca alegeti un proiect in care terasa sa fie construita deasupra garajului. Accesul pe teresa se poate face atat de la etaj cat si din curte, cu ajutorul unei scari exterioare.

Un dormitor la parter

Un proiect de casa cu etaj care sa prevada un dormitor la parter se poate dovedi o alegere foarte buna. Acesta poate fi utilizat ca birou, camera de oaspeti iar peste ani, cand urcatul zilnic al scarilor nu va mai fi chiar o placere, il puteti transforma in dormitor matrimonial.

Sistem centralizat de aspirare

Sistem centralizat de aspirare

Sa va plimbati pe scari cu aspiratorul in brate nu este, cu siguranta, cea mai placuta experienta. Asa ca, este bine sa aveti in vedere si cum veti curata casa atunci cand va ganditi sa construiti o casa noua cu mai multe etaje, iar instalarea unui sistem centralizat de aspirare se poate dovedi o alegere inspirata.

Proiecte case cu etaj

Casa cu etaj, terasa deasupra garajului si 3 dormitoare - imagini si proiect 3D

Casa cu etaj, design modern

Proiect 3D parter casa cu etaj si 3 dormitoare

Casa cu etaj, design modern, proiect parter 3D

Mai multe detalii, imagini si proiectul acestei case le gasiti aici: Design modern la o casa cu etaj, garaj, terasa si 3 dormitoare - imagini si proiect 3D

Vila moderna cu influente mediteraneene - proiect si imagini

Fatada casa moderna

Proiect parter vila moderna cu etaj

Proiect parter vila moderna

Mai multe detalii, imagini si proiectul acestei case le gasiti aici: Vila moderna cu influente mediteraneene - proiect si imagini

Imagini case cu etaj

Iata in continuare si o galerie de imagini cu case cu etaj, in cele mai variate stluri arhitectonice.

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!