Fatada din piatra - avantaje, dezavantaje si imagini care sa te inspire

de Marcel Buciuman in Constructii

Pentru un aspect elegant si mereu la moda al casei nu veti gresi daca veti alege pentru fatada piatra naturala sau piatra reconstituita.

Fatada piatra

Avantaje ale fatadei din piatra

Multa lume opteaza pentru piatra intrucat aceasta este unul dintre cele mai durabile materiale de constructii, conferind intregii case un aer de stabilitate si siguranta.

In plus, intretinerea unei fatade din piatra naturala este minima. Nu necesita lacuire sau vopsire periodica, se spala doar periodic cu apa sub presiune.

Pe de alta parte, daca te-ai decis pentru o fatada din piatra, trebuie sa accepti ca nu-i vei mai putea schimba culoarea decat inlocuind-o!

Aceasta nu credem sa constituie insa un impediment. Fiind o resursa naturala, exista un numar nelimitat de forme, culori si texturi de piatra pentru a satisface aproape orice gusturi. Granitul, calcarul si ardezia sunt doar cateva din cele mai frumoase si cele mai folosite tipuri de piatra.

Fatada placata cu piatra

Sursa foto: pinterest.com

Fatada mediteraneana din piatra

Arhitect: Designscapes Colorado

Fatada piatra colorata

Piatra colorata ce-i decoreaza fatada sporeste si mai mult farmecul acestei case mediteraneene. Arhitect: Pritzkat & Johnson Architects

Iar daca va ganditi ca o fatada din piatra este apanajul exclusiv al caselor in stil rustic sau cel mult clasic, iata ca piatra merge perfect si la cele mai moderne locuinte.

Fatade vitrate

Arhitect: Fulcrum Structural Engineering

Fatada din piatra si sticla

Foto: MOOARC. Mai multe detalii despre aceasta casa gasiti in articolul Casa din piatra si sticla, simbioza dintre vechi si nou - galerie foto

Dezavantaje ale fatadei din piatra

Marele minus al fatadei din piatra este insa costul. Este vorba aici nu doar de pretul materialului in sine, ci si de cel al transportului si al manoperei pentru montarea acesteia, care trebuie facuta de profesionisti.

Datorita pretului ridicat, piatra poate fi folosita doar pentru unele portiuni ale fatadei, ca si element decorativ de accent, cum ar fi in zona de soclu, la colturile cladirilor sau in jurul ferestrelor si usilor. Cum acestea sunt si zonele cele mai sensibile ale constructiei, se obtine astfel si o protectie marita la socuri mecanice.

Fatada materiale naturale

Arhitect: Witt Construction

O varianta mai accesibila ca si pret este piatra reconstituita, obtinuta din bucati macinate de piatra naturala recompuse cu ajutorul unuor lianti. Rezultatul este un material asemanator ca si structura cu betonul, dar care, in functie de compozitie, imita foarte bine travertinul, granitul, marmura sau chiar lemnul!

In cazul pietrei reconstituite tineti cont de recomadarile producatorului in ceea ce priveste intretinerea acesteia!

Inainte de a sintetiza pe scurt avantajele si dezavantajele unei fatade din piatra, mai adaugam ca piatra poate oferi si o simbioza perfecta intre casa si mediul inconjurator, mai ales in cazul unor case de vacanta construite in zone montane.

Fatada casa de vacanta din piatra

Arhitect: TKP Architects. Mai multe detalii despre aceasta casa gasiti in articolul Casa de vacanta perfecta pentru iubitorii muntelui - Galerie foto

Casa din trunchiuri de copaci, sticla si piatra

Arhitect: DesignWorks Development. Mai multe detalii despre aceasta casa gasiti in articolul Farmecul stilului rustic: casa din trunchiuri de copaci, sticla si piatra - galerie foto

Fatada piatra

Arhitect: Bjarne Mastenbroek, Christian Muller. Mai multe detalii despre aceasta casa gasiti in articolul Vila din Alpi... la propriu - Galerie foto

Avantajele fatadei de piatra

  • Durata de viata foarte mare;
  • Ofera personalitate si frumusete casei;
  • Rezista la socuri mecanice;
  • Rezista la razele ultraviolete;
  • Intretinere minima
Fatada mediteraneana din piatra

Arhitect: Tucker & Marks

Dezavantajele fatadei de piatra

  • Pretul ridicat;
  • Necesita un montaj profesionist
Casa placata cu piatra

Sursa foto: pinterest.com

Casa teren panta

Arhitect: Fernando Losada Liste/CMERA. Puteti vedea proiectul acestei case in articolul Case cu elemente de arhitectura traditionala - proiecte si imagini

Recomandari:

Imagini case cu fatada din piatra

Mai multe case cu fatade din piatra gasiti in galeria de imagini de mai jos. Speram sa va placa si sa va inspire!

Pentru mai multe informatii dati doar click pe imagini!

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

MOBILA BUCATARIE CULOARE ROSIE

Pret: 2300,00 LEI 2259,99 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!