Care seminte de orz sunt necesare oricarui fermier roman?

in Ghid Practic Gradina

Semintele de orz sunt unele dintre cele mai cultivate seminte de fermierii romani. Asta pentru ca este o solutie exceptionala prin paleta larga de avantaje pe care le ofera.

Seminte de orz

Culturile de orz asigura o distributie mai usoara a proceselor de semanare, erbicidare si recoltare. In plus, gratie distributiei este diminuat riscul de afectare a culturilor in confruntarea cu schimbarile climaterice de seceta sau de ger.

Orzul este preferat de multi fermieri pentru faptul ca produce o cultura in sensul in care se poate dezvolta in conditii de umiditate si pe toate tipurile diferite de sol, cu exceptia celor acide.

Mai mult decat atat, avand un pret de desfacere ridicat si constant, in momentul in care este recoltat poate genera profit considerabil odata ce este comercializat in luna iunie, conform specificatiilor de la producatori. Daca vreti sa achizitionati samanta orz pret accesibil pentru recolte bogate, Rodbun detine in portofoliu trei soiuri care aduc roade si genereaza profit pentru oricine alege sa foloseasca seminte de orz de calitate superioara.

Orz Cometa

Acest soi este de calitate foarte buna. Are un potential de productie foarte ridicat, recoltele produse inregistreaza peste opt tone pe hectar. Prezinta un nivel de infratire foarte bun si are o rezistenta ridicata la cadere.

Pentru a obtine rezultate satisfacatoare este de recomandat sa se semene in jur de 250-350 seminte pe metrul patrat, mai exact intre 150 si 180 de kg pe hectar. Plantele rezultate din aceste seminte au un continut bogat de proteina, aproximativ 12%.

In plus, plantele dezvolta o rezistenta mare la ger, cadere si diverse boli: fainare, fuzarioza, arsura frunzelor sau sfasierea frunzelor. Productiile medii obtinute sunt de peste 7 tone pe hectare.

Orz Heidi

Este unul dintre cele mai renumite soiuri in Austria, dominand piata si topurile productiei de orz din Romania. Se diferentiaza de restul prin faptul ca este cel mai productiv tip de orz, avand un potential de productie de peste 8 tone pe hectar.

Acesta manifesta o adaptare foare buna la conditiile meteo vitrege: iernat, seceta, cadere. Este recomandat pentru furaj. Are o capacitate de infratire sporita si se potriveste pe toate tipurile de sol din Romania. Plantele rezultate au un continut proteic ridicat de peste 13%.

Orz Saturn

Acest soi este nou pe piata din Romania, fiind testat in ultimii patru ani de catre Rodbun in toate fermele sale de pe teritoriul Romaniei. Prezinta un nivel de productie mare, media celor obtinute este de 6,7 tone pe hectare, o rezistenta crescuta la ger si la cadere. Mai mult decat atat, are o adaptabilitate sporita pe diverse tipuri de soluri. Acest soi este bogat in continutul proteic, de peste 13%, se poate cultiva pe tot teritoriul Romaniei si prezinta o rezistenta foarte mare la diferite tipuri de boli: fainare, rugina bruna, rugina galbena si septorioza.

Daca doresti sa cultivi orz de calitate, Rodbun detine un portofoliu de seminte de orz la un pret accesibil si de calitate superioara. Acceseaza https://www.rodbun.ro/ si comanda soiurile de orz care te intereseaza.

Cu siguranta, culturile tale vor fi bogate si vei inregistra productii de calitate. Aceasta este experienta fermierilor care au apelat la un cel mai mare distribuitor din Romania de ingrasaminte chimice si numeroase soiuri de seminte.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

MOBILA BUCATARIE CULOARE ROSIE

Pret: 2300,00 LEI 2057,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!