Balcone si terase pe acoperis - pardoseala potrivita

in Ghid Practic Gradina

Faceti totul corect de la inceput. Daca asta va doriti, alegeti cu atentie terasa sau balconul. Acest lucru va determina stilul camerei dvs. in aer liber. Aveti multe optiuni.

Terase pe acoperis

Lemn, tigla, piatra, plastic... pe ce tip de pardoseala sa optezi? Sunt multe de ales. Prin urmare, trebuie sa va analizati cu atentie decizia. Fiecare material are o serie de avantaje si dezavantaje. In cele din urma, podoseala perfecta este, de asemenea, o chestiune de stil.

Daca preferati ceva rustic, lemnul este in mod clar o optiune mai buna decat betonul rece.

Cat timp sunteti dispus sa pierdeti?

In functie de tipul de pardoseala, va trebui sa investiti mai mult sau mai putin timp in transformarea oazei dvs. de aer proaspat. Prin urmare, intotdeauna luati in considerare timpul si cheltuielile financiare pentru proiectul dvs. Puteti aseza scanduri de lemn sau tigle pe pardoseala existenta a balconului sau terasei. Acest lucru va economisi mult timp. Acest lucru nu este valabil pe piatra naturala sau pe pardoseli din beton. Aici trebuie sa fie pregatita podeaua veche inainte ca cea noua sa fie pusa.

Pornind de la zero? Atunci puteti stabili aspectul. Daca nu puteti efectua modificari structurale sau aveti doar un buget limitat, va recomandam sa alegeti solutii simple, cum ar fi o podea din lemn natural.

Optiunea cea mai putin costisitoare este un covor. Acest lucru va oferi balconului sau acoperisului un aspect nou si va creea o atmosfera confortabila. Exista covoare speciale de exterior, realizate din fibre durabile, rezistente la intemperii. Puteti, de asemenea, sa le utilizati numai in anumite zone, cum ar fi zona dvs. de sedere in sezlong. Covoarele reprezinta o modalitate buna de a va partaja terasa de pe acoperis.

Pardoseala profesionala - rustica si calda

Lemnul este materialul preferat al majoritatii designerilor in aer liber. Motivul pentru aceasta este simplu: caracterul sau cald. In plus fata de aspectul sau atractiv, parchetul din lemn este, de asemenea, o optiune buna in ceea ce priveste pretul, cheltuielile si intretinerea. De exemplu, placile din lemn sunt ieftine si usor de accesat pe terasa de pe acoperis. Cu gratare plastice mici, patrata, care au o tava de lemn si o fasie in ele, puteti acoperi o zona cat mai mare. O solutie excelenta daca locuiti intr-un bloc de locuinte si doriti sa ascundeti podeaua rece din beton fara a trebui sa o scoateti.

Important: asigurati-va ca lemnul este rezistent la intemperii. Regula principala este rezistenta materialului. Frasinul si stejarul sunt de o calitate deosebit de inalta. Lemnul este destul de dens si va ramane ferm si atractiv multi ani. Rasinoasele, cum ar fi bradul Douglas sau pinul, sunt o alternativa mai ieftina. Aceste specii sunt intarite folosind tratament termic sau impregnare de lunga durata.

Daca nu doriti sa fie alunecos, trebuie sa va lustruiti lemnul in mod regulat. Dar poate va place aspectul uzat, autentic. Acest lucru il face mai usor de ingrijit.

Podele naturale, din beton sau din piatra - o alternativa racoritoare

Daca preferati o atmosfera mai rece, pardoselile pavate din piatra artificiala sau naturala, placile exterioare sau placile de beton sunt o alegere mai buna. Va puteti astepta sa platiti in jur de 10 pana la 50 pe placuta. Aceasta inseamna ca pardoseala nu este la fel de economica ca placile din plastic, dar este mult mai robusta si rezistenta la intemperii. Ca si lemnul,podele de piatra devin lucioase, si pot arata frumos. Suprafetele netede de piatra sunt deosebit de practice, deoarece pastreaza usor curatenia.

Nu exista aceleasi suprafete implicate in instalarea pardoselii deoarece pardoselile din piatra naturala si artificiala necesita o fundatie, un canal de scurgere, un pat de pietris etc. Multa munca realizata numai de specialisti cu experienta. Nu e mai putin de munca cu placile de beton. Ele sunt asezate pe un pat de nisip si apoi fixate cu ajutorul unei vibro-masina.

Nu uitati de podeaua existenta. Dupa cum s-a descris mai sus, nu puteti pune o pardoseala pe vechea podea. Asta inseamna mai multa munca si costuri suplimentare. Singura exceptie este un sistem de suporturi pentru pavele si panouri patrate. Acestea sunt folosite pentru a crea o piatra plutitoare sau o pardoseala din beton. Avantajul este ca pot fi dezmembrate in orice moment.

Daca in ciuda tuturor celor de mai sus, preferati in continuare alternativa de piatra, trebuie sa luati in considerare greutatea pardoselii. Placile de piatra sunt foarte grele si pot impune o sarcina semnificativa asupra structurii balconului. De asemenea, trebuie sa calculati grosimea placilor. In cele din urma, acestea trebuie sa fie complet inclinate cu pragul usii.

Sursa: Gardena

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Birou si biblioteca

MASA BIROU PC NANO ALB-NUC

Pret: 297,50 LEI 160,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Textile

DRAPERIE TAFTA ROYAL BORDO

Pret: 54,54 LEI 41,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!