Cum sa cultivi plante aromatice

in Ghid Practic Gradina

Plantele aromatice recent recoltate din propria gradina sunt cele mai delicioase. Daca doresti sa plantezi propriile plante medicinale, trebuie sa te hotarasti daca vrei sa le semeni singur sau daca vrei sa cumperi direct plantele.

Cultivarea propriilor plantelor nu este dificila. Aici poti afla cum sa faci acest lucru.

Pas cu pas

Momentul potrivit pentru plantare

Nu exista un moment perfect pentru semanarea plantelor aromatice deoarece le poti samana pe parcursul intregului an. Dar, in perioada noiembrie-ianuarie, trebuie sa te astepti la o crestere lenta.

Pozitionarea corecta

Pentru rasaduri ai nevoie de un loc luminos, cum ar fi langa o fereastra sau intr-o sera.

Cultivarea plantelor aromatice pas cu pas

1. Umple un ghiveci sau un recipient asemanator cu COMPO SANA Pamant pentru ierburi si rasaduri si niveleaza-l uniform presand usor.

2. Raspandeste semintele in mod egal. Semintele nu trebuie sa fie prea aproape una de cealalta.

3. Dupa aceea, acopera semintele cu pamant de ghiveci COMPO SANA pentru ierburi si rasaduri. Apasa usor pamantul cu mainile. Umezeste cu atentie solul cu un pulverizator sau un sprinkler cu jet fin.

4. Acopera ghiveciul si pune-l intr-un loc cald (20 - 22°C sau 68 - 71°F). Acestea sunt conditiile perfecte pentru germinare.

5. De indata ce solul incepe sa se usuce, trebuie sa-l umezesti cu grija, din nou.

6. 8 - 14 zile mai tarziu (in functie de specie) vor aparea primele rasaduri.

7. Materialul saditor are nevoie de lumina, dar nu este recomandata lumina directa a soarelui.

8. In momentul in care rasadurile au primele frunze (frunzele de seminte), trebuie sa le tai daca semintele au fost inchise. Daca vrei sa cresti plantele in gradina sau intr-un vas de flori, este timpul sa le replantezi. In acest fel, plantele se pot dezvolta optim.

9. Acum le poti descoperi. Mentine solul umed.

10. Din momentul in care apar primele frunze dupa cele ale semintelor, poti folosi pentru prima data ingrasamantul lichid COMPO Bio pentru plante medicinale.

Sfaturi utile

Fertilizarea plantelor aromatice

Pentru o crestere sanatoasa, plantele aromatice au nevoie ca si toate celelalte plante de substante nutritive. Azotul este important pentru crestere si regenerare. Planta are nevoie de fosfor pentru formarea radacinilor. Potasiul intareste tesutul vegetal si este important pentru rezistenta plantei.

Este recomandat sa le oferi regulat plantelor toti acesti nutrienti deoarece, numai plantele aromatice sanatoase au gustul cel mai bun.

Sursa: Gardena

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!