in Decoratiuni
Conceptul pe care il alegi pentru amenajarea locuintei trebuie sa reflecte stilul tau de viata, oferind in acelasi timp cadrul perfect pentru relaxare, confort si buna dispozitie. Alegerea stilului corect pentru amenajarea casei tale transforma peste noapte un spatiu banal intr-un loc magic, plin de culoare si lumina, unde detaliile stilistice contureaza un intreg uimitor, benefic pentru ochi si suflet.
Vorbim astazi despre stilul boem (BoHo Chic), specific locuintelor scandinave si foarte apreciate de pictori, scriitori, actori si alti iubitori de frumos. Stilul boem este o combinatie reusita de nuante si texturi, forme si lumini, ce releva un spirit liber si o filosofie de viata ce nu tine cont de reguli si canoane. Daca iti place ce ai citit pana acum si vrei sa afli mai multe despre amenajarea casei in stil boem, citeste pana la final acest articol:
1. Ce propune stilul boem de amenajare?
Stilul boem al unei locuinte ofera o atmosfera primitoare, in care notele de lemn masiv, plantele luxuriante, texturile retro si corpurile de iluminat cu un aer chic redau laolalta un aer boem. Un divan aici, un sevalet acolo, cromatica bazata pe nuante de auriu, caramiziu si cafeniu, stropi de interbelic oriunde te-ai uita - locul este un altar al frumosului, al artelor de tot felul, al ideilor neconventionale, promovate de cei care au curajul sa tina in frau banalul.
Daca vrei sa adopti un aer boem pentru casa in care locuiesti, povestea trebuie sa plece de la corpurile de iluminat pe care le achizitionezi. Nimic nu trebuie sa iasa din sfera retro, chic, boem, asa ca iti recomandam sa treci pe lista de cumparaturi un numar insemnat de sfesnice, trecand apoi cateva lustre cu cat mai multe brate, concluzionand cu lampadare retro, avand abajur realizat din materiale textile. Lumina calda sau rece? Ei bine, pentru un decor boem, armonia si misterul oferite de lumina calda a unei lustre sau a unui sfesnic este de nepretuit.
Plantele nu trebuie sa lipseasca din spatiul magic al unui spirit creativ, fiind de foarte multe ori o sursa de inspiratie pentru arta lor, dar si un mod rapid si benefic pentru relaxare si confort. Plantele mari, in jardiniere voluminoase, ghivece atarnate sau chiar flori proaspete, puse le vedere pe biroul de lucru, sunt o miza in acest context.
Acum aducem in discutie poate unul dintre motivele pregnante ale stilului chic: textilele. Daca optezi pentru amenajarea spatiului de lucru in stil boem, este important sa te inconjori de materiale textile precum catifeaua sau matasea. Draperii cu insertii textile aurii, pernute decorative, covor persan (daca podeaua este acoperita cu parchet, efectul stilistic este mult mai puternic) - formele si nuantele materialelor trebuie sa varieze, pentru a contura un spatiu elegant, armonios si cu aura pretioasa.
Daca iti place sa scrii sau esti un pictor de succes, daca iti place muzica buna si serile cu prietenii tai, pasiunea ta trebuie sa se metamorfozeze in obiecte centrale ale spatiului boem pe care il gandesti. O masina de scris sub lumina calda a unei lustre, un sevalet langa fereastra sau poate chiar un gramofon langa masuta de cafea - iata 3 sugestii prin care poti sublinia pasiunile tale, aducand muzicalitate si culoare unui spatiu plin de simboluri si detalii stilistice.