Cum poti sa iti amenajezi armonios livingul in functie de stilul ales?

in Decoratiuni

Livingul sau sufrageria asa cum este ea cunoscuta in termeni mult mai populari, este spatiul in care se petrece destul timp. Ca zona de primit invitatii, loc de desfasurat numeroase activitati sau chiar de servit masa, mobila livingului trebuie sa tina cont de nevoile familiei, sa fie adaptata preferintelor, gustului. Iar amenajarea ei, sa fie in acord cu stilul de viata.

Cum amenajezi livingul

Sursa foto

Ca si in alte zone din casa, adaptabilitatea este un cuvant cheie pe care trebuie sa ti-l insusesti si din care sa profiti din plin. Solutiile de amenajare trebuie sa tina cont de spatiul pe care il ai la dispozitie, de numarul de persoane din care este compusa familie si de utilizarea unor trucuri care sa fie functionale si sa permita accesul facil in incapere.

In final, spatiul trebuie sa aiba coerenta si sa nu faca nota discordanta cu alte elemente din casa, respectiv cu celelalte camere.

Cum poti amenaja cat mai armonios livingul casei tale in functie de stil, iti vom detalia in cele ce urmeaza:

Amenajare living stil scandinav

Acest tip de abordare se preteaza unei familii care iubeste spatiile cat mai minimaliste, care sa contina un mobilier cat mai simplu, usor de intretinut si chiar confectionat din materiale neconventionale.

Acest stil nonconformist are numerosi adepti in randul familiilor tinere, deoarece este un stil practic, functional, care permite ideilor creative sa-si gaseasca locul destul de rapid. Liniile acestui tip de amenajare sunt simple, dar pline de efect si isi gasesc armonia in culori neutre cu accente inchise si elemente decorative cu adevarat ingenioase.

In cadrul acestui stil, regulile de amenajare tin foarte mult de inspiratie si nu isi propun limitari care sa inhibe un spirit plin de originalitate si bun gust.

Amenajare living stil clasic

Genul acesta de amenajare ne aduce foarte bine aminte de sufrageria copilariei din care nu puteau lipsi cateva piese de mobilier arhicunoscute: biblioteca, masuta fantezie, canapea si fotolii (daca spatiul era ceva mai generos).

Astazi, acest stil clasic a trecut printr-o serie de transformari, insa nu si-a pierdut identitatea si se remarca prin mobilier atent lucrat pana in cele mai mici detalii (de exemplu, din lemn masiv) si accesorii deosebite (draperii, covoare si alte obiecte decorative). Mobila clasica este cea preferata de foarte multe familii atunci cand vine vorba despre locul in care se serveste masa, prin urmare eleganta este foarte bine reinterpretata in noile abordari propuse de producatorii in domeniu.

Amenajare living stil cu accente vintage

Accentele retro se armonizeaza extrem de bine unor persoane ce iubesc stilul boem si care se regasesc foarte usor in acest spatiu cu un aer aparte. Incepand de culori, texturi si obiecte de decor, totul face parte dintr-un tablou care este extrem de bine conturat.

Atmosfera unica este data de echilibrul bine studiat al tuturor elementelor componente si nu in ultimul rand de efectul creat: mobilierul trebuie sa faca parte din colectii impresionante, din magazine specializate sau targuri de profil.

Indiferent ca este vorba despre canapea, un lampadar ori scaunele asezate in jurul mesei, toate obiectele pastreaza aceeasi linie de design si trebuie sa se incadreze perfect in incapere.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!