Pardoseala de exterior: 7 idei inspirate

in Constructii

Vara este anotimpul in care ne dorim sa profitam de vremea insorita si sa petrecem cat mai mult timp in gradina sau pe terasa. Pentru transformarea sau amenajarea spatiului ideal pentru relaxare si odihna, alegerea fiecarui detaliu este esentiala. Exista nenumarate moduri de a crea gradini minunate pentru a petrece timp de calitate alaturi de familie sau prieteni. Cu putina imaginatie, oricine poate amenaja un spatiu confortabil si minimalist daca mizeaza pe flori, arbusti, luminite, hamacuri si un mobilier de calitate. Insa, pentru crearea unui loc cu adevarat placut, pe langa elementele decorative, alegerea pardoselilor este extrem de importanta pentru a da stil si personalitate gradinii sau terasei. Pe piata exista mai multe optiuni in ceea ce priveste amenajarea unei podele de exterior, cum ar fi: lemnul traditional, caramida, betonul, ceramica, cauciucul granulat, microcimentul. Pe langa acestea, pardoseala terasa wpc este tot mai folosita atat in mediul privat cat si in spatiile pentru uz comercial. Pentru a afla ce materiale sa folosesti pentru pardoseala ta, te poti inspira din ideile de mai jos.

Pardoseala exterior wpc

1. Lemnul traditional

Una dintre cele mai populare optiuni pentru podeaua exterioara este lemnul. Fie ca este vorba de pardoseala gradinii sau a terasei, lemnul ramane in continuare o optiune care confera stil si eleganta. Desi lemnul are un farmec natural ce lasa senzatia de aspect rustic si frumos, provocarile legate de intretinerea lemnului pot da batai de cap daca vrei sa prelungesti durabilitatea pardoselii.

2. Caramida

O varianta de pardoseala poate fi cea din caramida. La fel ca lemnul, caramida ofera un aspect natural, rustic, adaugand o senzatie unica spatiului tau. Placarea cu caramida este ideala atat pentru decorarea pardoselei, cat si a peretilor. Poti alege dintr-o gama variata de culori si modele pentru a adauga stil si personalitate pardoselei de exterior.

3. Betonul

Betonul pentru pardoseli este apreciat de multi designeri si arhitecti datorita elegantei brute. Este un material rezistent, cu o durata de viata lunga, find o optiune avantajoasa din punctul de vedere a pretului. Nu necesita acoperire, insa, pentru un plus de culoare, este usor de vopsit.

4. Ceramica

Considerata unul dintre cele mai versatile materiale pentru decorarea locuintei, ceramica are o mare popularitate pentru amenajarea terasei sau gradinii. Rezistente si durabile, placile pentru podea din ceramica infrumuseteaza decorul terasei datorita diversitatii modelelor, culorilor, finisajelor si texturilor.

5. Cauciucul granulat

Cauciucul granulat reprezinta una dintre cel mai moderne alternative de acoperire a podelei. Utilizat adesea in spatii de joaca sau sali de sport, cauciucul garanteaza o buna izolare termica, impiedicand terasa sau gradina sa se incalzeasca prea tare in timpul verii. Cauciucul este antiderapant, reduce riscul de alunecare si sporeste siguranta membrilor familiei chiar si in cele mai ploioase zile. Nu necesita lipire si ofera o senzatie placuta la atingere. Pe piata exista mai multe modele, unele imita aspectul pietrei, betonului sau caramizii. Cauciucul granulat absoarbe socurile, este antizgomot si poate fi folosit atat la exterior, cat si la interior.

6. Microcimentul

Excelent pentru a fi aplicat pe pardoseala de exterior, microcimentul este o alta optiune populara pentru renovari. Compozit decorativ pe baza de ciment, rasini, aditivi si pigmenti minerali, microcimentul este ideal si pentru decorarea peretilor, scarilor si plafoanelor. Aplicat ca un strat continuu de grosime minima, microcimentul ofera rezistenta si flexibilitate podelelor exterioare. Este disponibil intr-o gama variata de nuante, finisaje si texturi, pentru a satisface cat mai multe preferinte decorative.

7. Pardoseala WPC

Recent aparuta pe piata din Romania, pardoseala din WPC este ideala pentru acoperirea podelelor de exterior. Realizata din lemn compozit, profilul de pardoseala WPC ofera un aspect placut, primitor si modern. Pe langa faptul ca reprezinta o alternativa estetica asemanatoare cu aspectul natural al lemnului, WPC-ul ofera numeroase beneficii. Placile din lemn compozit sunt rezistente la incovoiere, umiditate, radiatii ultraviolete sau oscilatii mari de temperatura. Rezistent la mucegaiuri si daunatori, WPC-ul nu se fisureaza, nu putrezeste, nu se aschiaza si are o durata de viata ridicata. Provenind din materiale reciclate, este un produs ecologic, prietenos cu mediul.

Daca ai indoieli si eziti in alegerea tipului de pardoseala, trebuie sa stii ca in functie de creativitatea si preferintele tale, poti combina mai multe materiale diferite precum lemn, caramida si beton pentru a da un aspect unic spatiului amenajat.

Sursa foto: shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Birou si biblioteca

MASA BIROU PC NANO ALB-NUC

Pret: 297,50 LEI 160,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!