Cand si cum se aplica tencuiala decorativa pentru fatada

in Constructii

Aplicarea tencuielii exterioare este, de obicei, printre ultimele lucrari inainte de trecerea la finisajele interioare. De aceea pentru a obtine un rezultat durabil si de calitate, este de mare importanta atat respectarea etapelor de pregatire a suprafetei si de aplicare propriu zisa a produsului, cat si momentul aplicarii.

Conditii de aplicare pentru tencuiala decorativa

Pentru ca tencuiala decorativa sa-si manifeste maximul proprietatilor sale, temperatura trebuie sa fie peste 10°C atat ziua cat si noaptea, timp de 72 de ore din momentul aplicarii, indiferent ca este vorba de constructii noi, aflate la prima tencuiala, sau constructii vechi la care se reconditioneaza suprafetele exterioare.

Cum se aplica tencuiala decorativa

O aplicare incorecta a produsului, va compromite lucrarea, indiferent de calitatea tencuielii decorative alese. Chiar si solutiile profesionale pot sa nu se ridice la maximul potentialului lor, daca nu beneficiaza de o aplicare conform indicatiilor producatorului. Consultarea instructiunilor de aplicare oferite de producator este esentiala pentru exploatarea potentialului maxim al solutiei alese.

Perioada recomandata pentru lucrarile de aplicare a tencuielii decorative este vara, cand precipitatiile sunt reduse, iar temperaturile ridicate, conditii care favorizeaza o uscare rapida a produsului aplicat pe suport. Conditiile optime de mediu, respectiv temperatura si gradul scazut de umiditate, favorizeaza calitatea finisajului, respectiv a elementelor decorative aplicate. Durabilitatea elementelor decorative este esentiala pentru o lucrare de calitate, astfel ca cele doua elemente, respectiv metoda de aplicare si conditiile de mediu trebuie sa fie amandoua intrunite.

Sezonul cald este ideal si pentru repararea tencuielilor vechi. In acest caz, pentru a obtine cele mai bune rezultate, este recomandat sa nu apelati la "carpeli", adica sa reparati exclusiv bucatile de tencuiala deteriorate. Pentru un aspect unitar si pentru ca tencuiala decorativa sa reziste si sa ofere nu doar un efect estetic deosebit ci si beneficii din punctul de vedere al protectiei structurii, utilizati o solutie profesionala pe toata suprafata, chiar daca va trebui sa inlaturati in totalitate stratul aplicat anterior.

Romtehnochim a dezvoltat sub brandul "Emex" o gama de tencuieli decorative profesionale, recomandate pentru lucrari exterioare atat pentru cladiri rezidentiale, cat si pentru constructii industriale. In procesul de cercetare si dezvoltare au fost optimizate proprietatile diverselor tipuri de tencuiala, astfel incat sa inglobeze toate proprietatile necesare unui produs profesional.

Cum o solutie universala, care sa exceleze la toate capitolele este imposibil de realizat, clientilor li se propun solutii specializate, in functie de utilitate sau de destinatie. Astfel, pentru zone cu o umiditate crescuta a fost creata Tencuiala Decorativa Impermeabila "Emex Aqua Protect". Produsul a fost conceput pentru a oferi o protectie sporita impotriva umezelii, asigurand totodata o buna respiratie a peretilor. Aspectul decorativ este dat de granulele de cuart si marmura care ofera, de fiecare data, un efect decorativ unic. Pe langa gradul ridicat de impermeabilitate pe care il ofera acest tip de tencuiala, aderenta la suport, aplicare si intretinere usoara, stabilitatea culorii sau rezistenta la intemperii completeaza lista proprietatilor profesionale ale acestei solutii.

"Emex Aqua Protect" este doar una dintre solutiile de tencuiala decorativa pe care Romtehnochim le-a dezvoltat. In gama "Emex" se regasesc tencuieli si pentru alte utilitati specifice, pe care le puteti gasi in pagina dedicata.

O aplicare incorecta a produsului, va compromite lucrarea, indiferent de calitatea tencuielii decorative alese. Chiar si solutiile profesionale pot sa nu se ridice la maximul potentialului lor, daca nu beneficiaza de o aplicare conform indicatiilor producatorului. Consultarea instructiunilor de aplicare oferite de producator este esentiala pentru exploatarea potentialului maxim al solutiei alese.

Pentru a identifica solutia potrivita conditiilor specifice lucrarilor dumneavoastra puteti accesa pagina de contact a site-ului www.emex.ro, sau datele de contact de mai jos:

Telefon: 021-457.0646; 021-457.1693; 021-457.0638

Email: office@emex.ro / marketing@emex.ro

Sursa: Emex.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!