Elemente de decor spectaculoase pentru curtea ta: 5 sfaturi de infrumusetare

in Gradina flori de apartament

Oricat de multumit ai fi de aspectul curtii tale, aproape intotdeauna iti doresti sa-i aduci noi imbunatatiri. Spatiul tau exterior poate fi mai primitor, mai confortabil si mai elegant daca ii adaugi cateva elemente de decor de maxim efect. Fie ca ai o curte mica, fie ca dispui de spatiu suficient pentru a-ti pune in aplicare toate ideile, iata cateva sfaturi fabuloase pentru infrumusetarea gradinii tale.

Decor curte

5 elemente de infrumusetare pentru curtea ta

1. Opteaza pentru un model deosebit de gard

Gardul este unul dintre primele lucruri pe care le remarci la o casa, de aceea este important sa aiba un aspect estetic placut. Daca vrei sa conferi curtii un aer natural, opteaza pentru o amenajare cu piatra de gard de la Rotanis.ro. Acest tip de piatra este un derivat al marmurei si contine insertii care stralucesc sub lumina soarelui. Piatra ofera o eleganta aparte oricarei curti, asa ca o poti folosi si pentru a decora gradina. Gardul din piatra este extrem de atractiv, modern si foarte rezistent, asa ca te vei bucura de el timp indelungat.

Piatra gard

2. Foloseste un pavaj de calitate

Daca vrei sa creezi gradina visurilor tale, atentia la detalii este totul. Creeaza un design deosebit prin imbinarea plantelor cu diferite modele de pavaj. Este recomandat sa optezi pentru un pavaj in format mare care necesita mai putina curatare decat varianta traditionala. Vei gasi pe piata o multime de modele interesante, fabricate din materiale de calitate superioara. Spre exemplu, pavajul din beton arata foarte bine, chiar si dupa o perioada indelungata de timp.

3. Investeste intr-un mobilier de gradina rezistent

O zona de relaxare este necesara in orice gradina. De aceea, este recomandat sa investesti intr-un set de mobilier bun, care va trece testul timpului. Pentru curti si terase mai mici, alege un mobilier pliabil sau banchete care pot fi ascunse sub o masa atunci cand nu sunt utilizate. Nu trebuie sa dispui neaparat de o terasa pentru a-ti amenaja propriul spatiu confortabil. Poti aseza o masuta si cateva scaune chiar in mijlocul gradinii, unde sa te poti bucura de soarele de seara.

4. Nu uita de lumini!

Nu subestima cat este de important sa creezi atmosfera in gradina cu ajutorul unor lumini. Fie ca este vorba de lampi solare sau felinare, acestea sunt esentiale pentru o curte spectaculoasa. Iluminatul are puterea de a schimba infatisarea oricarui spatiu, de aceea nu trebuie sa lipseasca din gradina ta. Daca iti doresti sa-ti transformi terasa intr-un loc de relaxare, luminile trebuie sa fie calde, astfel incat sa creezi o atmosfera intima. O solutie buna sunt lampile cu led, care reprezinta si un element de decor deosebit.

5. Plantati cat mai multe flori si arbusti

De la pomi fructiferi si pana la arbusti de diferite dimensiuni, utilizarea plantelor va face curtea mai interesanta din punct de vedere vizual. Utilizeaza mai multe nuante de verde pentru o cromatica deosebita. Completeaza apoi cu flori precum trandafiri, plante cataratoare sau panselute colorate.

Indiferent de dimensiune, curtile sunt menite sa fie un loc de distractie si refugiu, in care sa poti evada oricand doresti. Asadar, daca crezi ca spatiul tau exterior are nevoie de imbunatatiri, aplica aceste sfaturi si ii vei schimba infatisarea, transformandu-l intr-o adevarata oaza de relaxare.

Sursa foto: pixabay.com, pexels.com.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!