3 zone de relaxare utile in orice gradina - cum le amenajezi original

in Gradina flori de apartament

Iubesti sa citesti, partenerul tau e o persoana energica sau juniorul trebuie sa petreaca mai mult timp in aer liber? Gradina ta poate fi transformata in asa fel incat sa satisfaca toate aceste asteptari si sa ofere, fiecaruia dintre voi, ceea ce doreste.

Piscina gonflabila

Amenajeaza o zona de joaca pentru tine si cei mici

Evident, cel mai mult timp il veti petrece in gradina pe timp de vara, cand e cald si frumos afara, dar si in alte perioade ale anului, cand temperaturile sunt placute. O zona dedicata jocurilor este bine-venita. Unul dintre accesoriile atractive care se pot regasi intr-un astfel de spatiu este o piscina gonflabila, pentru ca:

  • este usor de instalat si de dezinstalat si, in functie de dimensiuni, poate fi transportata la casa de vacanta, la bunici la tara sau in alte locuri;
  • ii ofera copilului tau apa curata si limpede in permanenta, datorita pompei cu filtru care poate fi atasata;
  • este rezistenta in timp;
  • este potrivita atat pentru copii, cat si pentru adulti, asa ca va puteti distra impreuna;
  • este confortabila si sigura, riscul de lovire fiind minim;
  • poti opta pentru modele care permit ajustarea inaltimii in functie de volumul de apa utilizat, cu ajutorul unui inel gonflabil superior, ceea ce permite adaptarea piscinei la varsta utilizatorilor.

Alegand una dintre diversele piscine gonflabile pentru acasa, creezi propriul spatiu de distractie chiar langa casa si te relaxezi oricand doresti, alaturi de cei dragi. Intr-o zona de joaca, mai poti instala cateva accesorii cum ar fi un tobogan ori leagane sau construind un mini parc in gradina ta, indiferent de dimensiunile acesteia.

Creeaza in gradina ta o zona de lectura

Zona de lectura poate fi amplasata separat de zona de joaca sau se poate afla in continuarea acesteia, ceea ce iti permite supravegherea discreta a copiilor in timp ce se distreaza. Pentru o zona de lectura reusita, ai nevoie de cateva lucruri:

  • un scaun confortabil, fie un sezlong, fie un balansoar sau poate un hamac;
  • o masuta, pe care sa poti pune o carte, telefonul, un ceai sau un suc;
  • o sursa de umbra, eventual o umbrela din material cu protectie UV, care sa te fereasca de razele soarelui;
  • accesorii suplimentare pentru confort: perne, o patura moale pentru serile racoroase si orice alte accesorii de care ai nevoie sau care iti fac placere;
  • iluminat corespunzator - poti opta pentru sisteme de iluminat cu baterii solare, de exemplu.

Zona de lectura nu trebuie sa fie folosita exclusiv pentru lectura, in mod evident. Tot aici te poti relaxa impreuna cu cei dragi, deci ar fi o idee buna sa gasesti o varianta pentru ca macar doua persoane sa poata sta confortabil in acest spatiu.

Construieste original o zona pentru sport

Exercitiul fizic este foarte important pentru sanatatea fiecaruia dintre noi, iar daca ai posibilitatea sa il practici afara, intr-o zona protejata, este cu atat mai bine.

Este relativ simplu sa amenajezi un colt pentru stretching sau pentru yoga, iar o boxa portabila si o pereche de casti pot fi de ajutor pentru o sesiune de aerobic. Dar daca dispui de o zona acoperita sau pe care o poti proteja impotriva precipitatiilor, poti muta afara banda de alergat sau bicicleta eliptica.

Pentru zona sport, vei avea nevoie de un paravan de gradina, care iti ofera un pic de intimitate. Poti gasi un coltisor pentru o bancuta, pe care sa te relaxezi intre sau dupa sesiunile de antrenament si unde sa ai mereu la indemana apa sau un prosop.

Gradina casei tale este un spatiu relaxant, pe care il poti amenaja astfel incat fiecare membru al familiei sa fie incantat sa petreaca timp acolo. Oricat de mica, aceasta se poate transforma intr-o oaza de relaxare pe placul vostru.

Sursa foto: Shutterstock

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

SITE NIKYDECOR

Pret: 290,00 Lei

De la NIKY DECOR

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!