Smile Architect, clinica semnata de Four Design Studio

in Decoratiuni

Atunci cand a primit brief-ul de la beneficiar, Raluca Pavel si echipa Four Design Studio au stiut exact ce au de facut: trebuiau sa foloseasca materiale naturale, piatra si sa creeze un ambient care sa transforme elementul negativ de anxietate si frica, intr-o receptie primitoare si care reduce din stresul pe care il au pacientii atunci cand vin intr-o clinica dentara.

Amenajare clinica dentara

Este unul dintre cele mai iubite proiecte ale echipei, datorita faptului ca au rezonat foarte bine cu beneficiarul, datorita spatiului in sine, a rezultatului, dar si a brief-ului foarte clar pe care l-au primit.

Clinica dentara inspirata de natura

Peretele din spatele receptiei reprezinta piesa principala, elementul central al amenajarii si are o intreaga poveste in spatele lui, de la creatie si pana la implementare. "Este o structura din gips carton care sustine ardezia aplicata pe perete. Am lucrat direct in santier impreuna cu beneficiarul si am potrivit fiecare placa de ardezie in parte, ulterior fiind debitata cu ajutorul unui CNC, lipita si potrivita dupa schite", povesteste Raluca Pavel, fondatoare Four Design Studio si interior designer.

Amenajare clinica dentara Amenajare clinica dentara

Rezultatul final spectaculos i-a determinat pe designeri sa aplice si banda LED, astfel incat sa obtina acest rezultat. "Am incercat sa incalzim piatra si recele pe care il aduce cu ea printr-o placare de lemn, prin elemente vegetale care se regasesc atat in tapet, cat si ca plante in sine pe care le-am inserat in intreg spatiul", afirma Raluca.

In amenajarea clinicii Smile Architect, cei de la Four Design Studio au ales paleta de culori pornind de la nuante neutre care se regasesc in piatra, pe care le-au incalzit cu nuante de crem ce se regasesc si in lemn si pe care l-au echilibrat cu verdele ce te duce cu gandul la natura.

Amenajare clinica dentara

"Nuantele neutre le-am presarat cu mici accente aurii, auriul fiind o nuanta destul de eleganta si atunci contrasteaza cu rigiditatea pietrei si se potenteaza reciproc", ne arata Raluca.

Celor de la Four Design Studio le place sa amenajeze clinici stomatologice si pornind de la prima clinica pe care au amenajat-o: au avut un sentiment placut la final, atunci cand clientii uitau de anxietate si de frica si se bucurau de amenajare in sine. Acesta este unul din motivele pentru care fiecare clinica reprezinta o provocare pentru ei. In cazul Smile Architect, au profitat la maxim de sentimentul de relaxare: sa te simti ca in natura, ca intr-un SPA, fara a renunta la rigorile spatiului si la profesionalism pentru ca pacientii au nevoie sa simta acest lucru.

Amenajare clinica dentara Amenajare clinica dentara

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!