Care sunt cele mai dezvoltate orase din Romania: 5 exemple

in Casa de vacanta

In Romania sunt multe locuri de vizitat, iar printre ele se numara si o serie de orase care au devenit destinatii foarte atractive pentru un city break. Mai mult decat atat, acestea reprezinta un adevarat magnet pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca mai bine platit si a unui stil de viata la standarde mai ridicate.

Care sunt cele mai dezvoltate orase din Romania

Sursa foto

Acestora li se adauga si tinerii care vin aici pentru a studia, asa ca nu trebuie sa mire pe nimeni ca cele mai dezvoltate orase din tara sunt si importante centre universitare. In cele ce urmeaza iti prezentam un clasament al celor mai importante orase din Romania in care merita sa traiesti sau macar trebuie sa le vizitezi.

Bucuresti

Este firesc ca Bucurestiul sa se afle in capul listei, avand in vedere ca este capitala tarii si totodata cel mai mare oras din Romania. Populatia Bucurestiului a crescut continuu in ultimii 30 de ani, ajungand sa depaseasca doua milioane de locuitori. Odata cu cresterea accelerata a numarului de locuitori s-a dezvoltat si piata imobiliara, astfel ca cei care isi cauta o locuinta pot sa apeleze la servicii premium de inchiriere si cumparare de apartamente sau case.

Bucurestiul este cel mai important centru universitar din tara, dar si orasul cu cele mai multe oportunitati de angajare pe un salariu peste media nationala.

Cluj-Napoca

Daca Bucurestiul este capitala Romaniei, despre Cluj-Napoca se spune ca este "Capitala Ardealului". Vorbim de cel mai important oras din zona Transilvaniei si al doilea ca marime din tara, care a suferit o transformare uimitoare in ultimi ani. Aceasta se datoreaza in mare parte dezvoltarii sectorului IT, care a atras in Cluj o serie de investitii importante. Din acest motiv, "Capitala Ardealului" a devenit "Silicon Valley de Romania". La Cluj-Napoca se traieste mai bine decat la Bucuresti, fiind orasul cu cea mai rapida dezvoltare din Romania, de dupa 1989. Totodata sunt toate sansele ca in cel mai scurt timp, Clujul sa devina primul smart city din Romania. Viata in Cluj nu este deloc ieftina, chiriile si preturile locuintelor fiind cele mai scumpe din tara insa si veniturile sunt pe masura.

Iasi

Cu o traditie universitara la fel de indelungata, Iasiul este cel mai mare oras din Moldova si o destinatie care nu trebuie ocolita de cei care calatoresc prin zona. Cele mai importante schimbari se pot vedea in zona centrala a orasului, care s-a schimbat radical in bine, fata de cum se infatisa in urma cu cativa ani. Desi Moldova este recunoscuta ca una din cele mai sarace regiuni din tara, Iasiul nu lasa sa se inteleaga acest lucru. Gradul de satisfactie al locuitorilor este unul ridicat, acestia recunoscand ca orasul s-a schimbat in bine in ultimii ani.

Brasov

Importanta destinatie turistica, Brasovul are un farmec aparte, reusind sa-si mentina acea atmosfera de oras medieval, dar tinand pasul si cu vremurile moderne. Desi a devenit tot mai populat in ultima vreme, traficul in Brasov este fluent, departe de haosul din orasele mai mari precum Bucurestiul sau Clujul.

Curatenia, aerul proaspat si calmul cu care decurge viata de zi cu zi sunt lucruri pe care nu ai cum sa nu le observi si sa le apreciezi daca vei vizita Brasovul.

Oradea

Daca exista vreun oras ce poate concura Clujul cand vine vorba de ritmul rapid de dezvoltare, acela este Oradea. Orasul a trecut printr-un amplu proces de transformare incepand cu anul 2008, perioada in care a accesat peste 300 de milioane de euro din fonduri europene.

Cu acesti bani, toate cladirile istorice din oras au fost reabilitate, s-au construit poduri noi peste Cris, s-a construit un aquapark si s-a investit si in alte lucrari. Astfel s-a ajuns la performanta ca numarul turistilor care viziteaza anual Oradea sa il depaseasca pe cel al locuitorilor.

Acesta a fost Top 5 al celor mai dezvoltate orase din Romania, iar cu prima ocazie nu ezita sa le vizitezi, pentru a te convinge la fata locului!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!