Casa mica pe roti, pentru vacante sau locuit permanent

de Marcel Buciuman in Casa de vacanta

Astazi va vom prezenta o casuta mobila proiectata si construita de MitchCraft Tiny Homes, o companie din Colorado, SUA, specializata in construirea unor case mici pentru vacanta sau pentru locuit permanent.

Living casa mica

Experienta celor peste 70 de astfel de case pe care le-au construit in ultimii 7 ani se remarca din modul in care este pus in valoare fiecare coltisor al casutei.

Dupa cum vom vedea insa in pozele si filmul de mai jos, nu doar optimizarea spatiului ci si factorul estetic, confortul si siguranta locatarilor au jucat un rol important in conceperea casei.

Albul si albastrul au fost folosite, atat la exterior cat si la interior, in combinatie cu lemnul natur, obtinandu-se o atmosfera relaxanta, potrivita pentru o casa de vacanta.

Exterior casa pe roti

Casuta este construita pe o platforma pe roti cu lungimea de 8,5 metri si latimea de 3 metri, insa suprafata utila interioara a fost crescuta pana la 42,73 mp cu ajutorul a doua platforme interioare.

Pe fiecare platforma este amenajata cate o zona de dormit pentru doua persoane, astfel ca aceasta casuta este potrivita chiar si pentru o familie cu 2 copii.

Dormitor Dormitor Dormitorul din pod Dormitor

Accesul catre platforme se face cu ajutorul unor scari concepute sub forma unor piese de mobilier in trepte ce ofera spatiile de depozitare atat de necesare in orice casa, aici fiind incluse chiar si masina de spalat rufe si combina frigorifica.

Depozitare in scara Depozitare in scara Scara tip mobilier Depozitare in scara

Chiar daca este de mici dimensiuni, casuta dispune de doua intrari. Intrarea principala este dispusa central si consta intr-o usa dubla care odata deschisa conecteaza zona de zi cu exteriorul. Usa se continua spre interior cu o treapta-platforma care ofera spatiu de depozitare pentru incaltaminte dar si pentru lemnele de foc, pe aceasta platforma fiind amplasata si o soba din fonta cu rol ambiental dar si de incalzire a casei.

Exterior casa mica Intrarea principala Intrarea principala

Cea de-a doua usa de acces este amplasata in vecinatatea baii si se continua in exterior cu o mica terasa.

Usa acces Exterior casa pe roti

Bucataria, amenajata pe colt, este practica si pe deplin functionala. Nu lipsesc spatiile de depozitare, blatul de lucru, iar locul de luat masa poate fi extins in functie de numarul de locuri necesare.

Bucatarie mica pe colt Bucatarie mica Bucatarie forma U Bucatarie mica Bucatarie mica

Asa cum este recomandat în amenajarea locuintelor mici, spatiile sunt deschise, singura incapere complet delimitata fiind baia.

Living casa mica Living casa mica

Baia pastreaza tema cromatica din intreaga casuta si, surprinzator, este suficient de mare pentru a gazdui chiar si o mica cada!

Baie masa mica Baie masa mica

Va prezentam in continuare si un film de prezentare a acestei casute minunate:

Speram ca acest proiect v-a inspirat in construirea propriei casute de vacanta. Iar daca aveti deja o astfel de casuta, va asteptam cu poze si propria poveste!

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!