Ce echipamente ai la dispozitie pentru o casa de vacanta confortabila

in Casa de vacanta

Casa de vacanta este locul in care ne indepartam de problemele de zi cu zi, ne deconectam, nu e nevoie sa setam alarma si ne simtim pe deplin confortabil. Pentru ca evadarea de weekend sau intreaga vacanta sa fie cat mai placuta si relaxanta, este important ca locul care devine acasa pentru o vreme sa fie comod si sa iti ofere confortul de care ai nevoie ca sa-ti reincarci bateriile.

Casa de vacanta

Chiar daca nu ai un spatiu generos pentru casa de vacanta, o poti transforma usor si rapid intr-un loc relaxant, cu ajutorul catorva piese de mobilier si echipamente care sa iti asigure toate lucrurile de care ai nevoie, beneficiile unei vieti moderne in mijlocul naturii.

Asigura-te ca ai un boiler performant

Locul in care te simti confortabil pe deplin, casa de vacanta este oaza ta de liniste, asa ca vrei sa ai parte de caldura, mai ales pentru vacantele de iarna, de apa curenta si de o izolatie eficienta a locuintei.

Este recomandat sa instalezi un boiler, care sa asigure cantitatea de apa calda de care ai nevoie. Chiar daca esti conectat la reteaua de distributie, este posibil, mai ales daca ai ales o casa de vacanta intr-un loc izolat, sa existe caderi de curent si diverse intreruperi. Ai nevoie de un boiler care sa fie:

  • durabil, cu un rezervor emailat, care sa asigure rezistenta mare in timp;
  • usor de instalat, pentru a avea permanent apa calda, indiferent de conditiile meteo sau de reteaua locala de furnizare a agentului termic;
  • eficient, pentru a asigura cantitatea de apa calda necesara;
  • simplu de utilizat si de intretinut;
  • accesibil ca pret.

Opteaza pentru un boiler electric cu o capacitate a rezervorului suficient de mare pentru a deservi intreaga casa, in functie de suprafata si de numarul de persoane. Pune pe lista de cumparaturi si rezistenta, termostatul, pompa de recirculare a apei si toate accesoriile cu ajutorul carora sa poti obtine rezultatul pe care il doresti.

Nu uita de purificatoare, dezumidificatoare si de ventilatie

Viata in natura, departe de poluare si zgomot, este unul dintre motivele pentru care oamenii aleg sa evadeze din oras pentru un weekend sau pentru o vacanta mai lunga. Daca si pentru tine casa de vacanta este locul perfect in care te deconectezi si te bucuri de aer curat, atunci este important sa ai parte de aceleasi beneficii si in casa.

Pentru ca odihna ta sa fie completa, ai nevoie de echipamente care sa iti asigure atmosfera pe care o doresti. Monteaza sisteme de ventilatie, purificatoare de aer, umidificatoare, dezumidificatoare si aere conditionate cu filtre, care sa iti asigure acelasi aer curat si la interior.

Opteaza pentru o centrala termica eficienta

Sistemul de incalzire este un element important in orice locuinta, mai ales in cea de vacanta, unde poate nu ajungi foarte des, asa ca ai nevoie de o solutie care sa necesite intretinere minima. Alege in functie de facilitatile pe care le ai la dispozitie si instaleaza varianta care sa iti faca viata mai usoara: o centrala termica electrica, pe gaz, pe combustibil solid, GPL, un sistem de incalzire prin pardoseala.

Daca este cazul, poti completa sistemul de incalzire si alege calorifere verticala sau orizontale, potrivite cu decorul casei, cu numarul de elementi necesari pentru incalzirea fiecarei camere in parte.

Alege echipamente practice pentru ingrijirea gradinii

Scopul unei case de vacanta este sa fie o oaza de liniste, departe de tumultul orasului si de responsabilitatile de fiecare zi, asa ca alege cu grija lucrurile pe care vrei sa le ai aproape si care iti asigura confortul pe care il cauti pentru o evadare din oras.

O casa de vacanta confortabila nu se rezuma doar la spatiul interior. Pentru a completa atmosfera relaxanta, amenajeaza si gradina in stilul tau. Chiar daca nu se intinde pe o suprafata foarte mare, aceasta are nevoie de ingrijire, la fel ca si casa. Pentru o intretinere corespunzatoare, ai nevoie de o masina de tuns iarba, care sa mentina gazonul in cea mai buna stare, un aparat de aspirat frunzele, indispensabil toamna, pentru a pastra curtea curata, si un sistem de irigatii pentru gazon sau pentru plantele pe care le-ai ales pentru amenajare.

Daca iti plac proiectele DIY si sa bricolezi diverse decoratiuni sau mici piese de mobilier, ori pentru eventuale reparatii in casa sau in gradina, un fierastrau electric te va ajuta sa faci lucrurile mai repede si mai bine.

Gandeste zone de relaxare si, de ce nu, chiar portiuni de teren pe care poti cultiva propriile legume sau pe care poti planta pomi fructiferi. Asa te vei simti cu adevarat ca in vacanta de vara la bunici si zilele tale vor fi pline de liniste si relaxare completa.

Indiferent cat de generoasa sau de micuta este o casa de vacanta, este locul la care ne gandim intotdeauna cu drag si la care abia asteptam sa ajungem din nou. Pentru a avea parte de o experienta confortabila si cat mai placuta, utileaza casa de vacanta cu toate echipamentele, instalatiile, sistemele, piesele de mobilier si accesoriile care o vor transforma intr-o oaza de confort si liniste.

Sursa foto: Unsplash

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!