Stil scandinav si economii cu profile WPC

in Casa de vacanta

De la pasiune la: "Eu pot mai ieftin"

"Nu exista nu se poate!", spune o vorba care tot circula in mediul online in perioada aceasta. Ovidiu Pirvu, un tanar din Cluj-Napoca si totodata client al Casei de Comenzi Vindem-Ieftin.ro, este expresia vie a ambitiei si a curajului.

Casa stil scandinav cu terase WPC

Totul incepe cu o casa

Printre altele, de profesie si fotograf, Ovidiu Pirvu si-a dorit o casa intr-o zona linistita si departe de agitatia orasului, motiv pentru care a ales un teren aflat in mijlocul naturii, departe de zgomot si aglomeratie, la periferie, inconjurat de copaci si verdeata, in apropierea unui rau. Pentru a-si concretiza visul, tanarul si-a construit singur casa. Construita in stil scandinav, un design diferit, dar care prinde din ce in ce mai mult teren in randul preferintelor romanilor, se remarca prin uniciatea proiectului la care a gandit, dar a si muncit.

Ovidiu ne spune: "Am construit aceasta casa in stil scandinav, in etape. De la inceput, am mers pe calitate!
Totul a inceput cu dorinta de a imi face o cabana care sa fie o oaza de relaxare, in care sa nu fie nimic clasic, iar fiecare cm sa fie folosit.
In total sunt 120 m2 din care 50 m2 de terase sub cerul liber care au fost construite in 8 zile (de la sapat 80 cm in pamant pentru stalpi fundatie, turnat beton, pregatit structura si montat placile WPC).
Mai am putin de lucrat la finisaje, apoi intentionez sa mai construiesc case de poveste si altora pentru a fi si ei mai fericiti. Viata e mult mai frumoasa cand imbinam utilul cu placutul!"

Il gasiti pe Ovidiu Pirvu aici: 0758 787 916.

Pana aici, bine si frumos

Casa stil scandinav cu terase WPC

Dar... uite constructorul, nu e constructorul.

Dupa ridicarea casei pentru care a ales materiale cat mai aprope de sursele naturale, urmatorul pas a fost construirea unei terase WPC. Tanarul clujean a ales sa achizitioneze profile WPC de la Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro - profil pardoseala WPC 140X21X400 dupa consultarea altor oferte de pret.

De ce a ales Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro, ne spune chiar el, spre final de proiect cand ne-a si trimis imaginile acestea minunate: "Materialele WPC sunt o placere sa lucri cu ele, trebuie doar atentie si pasiune."

Ulterior a contractat o echipa de constructori pentru montarea si executia terasei. Neseriozitatea sau doar lipsa timpului celor care ar fi trebuit sa-l ajute, l-au provocat la cote maxime deoarece amanarea a durat cam 3 luni.

Montaj terase WPC

Se spune ca cele mai bune si rezistente lucruri sunt cele pe care le faci cu mana ta si daca tot faci, fa la cel mai inalt nivel pe care il poti face. Prin urmare, Ovidiu si-a montatat singur terasa cu profile WPC, iar rezultatul este spectaculos.

Montaj terase WPC Montaj terase WPC

Cand te gandesti si la altii...

Ovidiu a simtit pe propria piele ca daca iti doresti ceva cu adevarat si crezi in tine, visele devin realitate. Clujeanul motivat sa-si formeze o echipa de oameni cu care sa construiasca astfel de case si altor oameni fascinati de stilul scandinav de genul celei pe care a adus-o de la vis la realitate. Sau poate de faptul ca sunt multi cei care au avut experiente neplacute cu diversi constructori, una peste alta, proiectul sau este unul realizabil.

Dar ce este WPC?

WPC inseamna Wood Plastic Composite, iar in magazinele de specialitate mai poate fi gasit si sub denumierea de lemn compozit sau lemn plastifiat. (https://vindem-ieftin.ro/?s=WPC&post_type=product)

Materialul este compus din: peste 50% faina de lemn, deseuri de mase plastice si un amestec stabilizat impotriva radiatiilor UV, a mucegaiurilor si insectelor. Este un produs care se monteaza destul de usor, iar producatorul ofera 15 ani garantie.

Avantajele profilelor WPC

Indiferent de scopul pentru care iti doresti aceasta terasa, cu siguranta iti doresti sa eviti greselile de montaj pardoseli terase exterioare WPC care ar putea sa iti stirbeasca bucuria pe care o astepti. Asa ca tine cont:

Greseli de evitat la lucrari pregatitoare montajului unei pardoseli terase exterioare WPC si pana la finalizare

  • Nu se verifica perpendicularitatea capetelor si lungimea profilelor WPC (scandurilor de pardoseala). Deoarece profilele de pardoseala se debiteaza la cald, luand in calcul contractia materialului, acestea pot avea cu 1 pana la 2 cm mai mult decat lungimea standard si taietura ar putea sa nu fie perfect perpendiculara.
  • Nu se pregateste suprafata suport pe care se instaleaza pardoselile pentru terase exterioare cu o panta de 1-2% care sa permita scurgerea apei de ploaie sau provenita din topirea zapezii.
  • Nu se utilizeaza o membrana de geotextil in cazul in care pardoselile se monteaza pe dale de beton amplasate pe o suprafata de balast sau nisip compactat.
  • Sinele suport (tot profile realizate din WPC pe care se amplaseaza scandurile WPC ce compun pardoseala terasei exterioare) nu se amplaseaza in sensul pantei mai sus mentionate.
  • Nu se respecta distanta inter ax de 30 - 33 cm intre sinele suport si acestea nu se amplaseaza paralel. Pentru trafic intens (dar in niciun caz auto!), se recomanda ca distanta intre sine sa scada la 25 cm.
  • Nu este prevazut la inceputul montarii terasei, un spatiu de minimum 2 cm intre capatul sinei si peretele casei, pentru a permite dilatarea sinei si a podelei (scandurii) de WPC.
  • Nu se dubleaza sinele la imbinarea pe lungime a doua profile de pardoseala WPC (vezi foto de mai jos).
  • Montaj terase WPC
  • Clema de capat folosita pentru prima scandura WPC nu se fixeaza la circa 3 cm de capatul scandurii.
  • Nu se utilizeaza ciocanul de cauciuc pentru a impinge scandura sub clemele deja fixate. Dupa acest lucru se continua cu fixarea clemelor pe cealalta margine a scandurii.
  • Nu se lasa, la capete, pe directie longitudinala, spatiu de dilatare conform tabelului de mai jos intre doua scanduri consecutive, pentru a permite dilatarea si scurgerea apei sau a zapezii.
  • Nu se utilizeaza profile de inchidere pe intreg perimetrul suprafetei cu pardoseala cu profile din WPC.
  • Nu se verifica, la terminarea montajului ca suprafata pardoselii sa fie curata si sa nu ramana cumva suruburi, burghie sau alte obiecte mici care ar putea deteriora pardoseala daca se calca pe ele.
  • Nu se spala apoi intreaga pardoseala cu un aparat cu jet de apa sub presiune pentru a curata suprafata de praf, pulbere ramasa de la debitari sau urme de la incaltaminte si pentru a asigura verificarea tuturor canalelor intre scanduri si a imbinarilor longitudinale intre scanduri.
  • Se folosesc solutii de curatare pe baza de solventi organici. Este interzisa utilizarea acestor solutii deoarece ele pot ataca si distruge materialul compozit WPC.

Situat intre doi poli opusi, acela al industriei lemnului si cel al materialelor plastice, lemnul compozit uneste beneficiile ambelor, eliminand inconvenientele legate de intretinere. Lemnul compozit este un produs care imbina frumusetea lemnului si calitatile mecanice ale maselor plastice, mai ales in mediile caracterizate de umiditate.

Profilele WPC au fost create pentru a le face viata mai usoara utilizatorilor sai. Expunerea la caldura sau temperaturi scazute nu conduc la modificarea dimensiunii (dilatare/ contractare). Rezistenta este la superlativ, mai ales ca WPC este destinat inclusiv pentru zonele cu trafic intens. In plus, nu produce aschii si este extrem de prietenos cu mediul inconjurator.

De la pardoseli pentru terase si piscine, alei de gradina, pergole, foisoare, balcoane dar si garduri sau fatade ale cladirilor, lemnul compozit denumit WPC este ideal pentru amenajarile exterioare fiind mult mai durabil decat lemnul natural.

Daca doresti sa afli mai multe despre WPC - wood plastic composite - intra pe site-ul nostru: https://vindem-ieftin.ro/oferte-materiale-de-constructii/ la aceasta categorie sau daca ai un proiect sau o schita, solicita ajutorul aici: https://vindem-ieftin.ro/?s=wpc&post_type=product si cere-i lui OVIDIU PIRVU o mana de ajutor sa construiesti.

Misiunea noastra este sa ne facem prieteni ce construiesc pe fiecare strada din Romannia, apoi din... Europa!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Birou si biblioteca

MASA BIROU PC NANO ALB-NUC

Pret: 297,50 LEI 160,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!