Criterii pentru alegerea unui aparat de aer conditionat cu adevarat performant

in Ghid Practic Casa

Daca si pentru tine calitatea este importanta, vei dori sa achizitionezi exclusiv cele mai bune obiecte de mobilier sau aparatura pentru casa ta. Atunci cand vine vorba despre subiectul climatizarii, ca sa beneficiezi de cele mai bune solutii de pe piata, te sfatuim sa cercetezi oferta de aparate performante de aer conditionat .

aparat de aer conditionat cu adevarat performant

Sursa foto

Si totusi, ce intelegem prin aparat performant? Aerul conditionat raceste si incalzeste, nu? Ei bine, nu doar atat. Afla din cele ce urmeaza cum sa alegi un aparat de aer conditionat cu adevarat performant.

Clasa si eficienta energetica

Pentru a ne da seama cat de performant este sau nu este un aparat de aer conditionat, va fi necesar sa luam in calcul clasa sa energetica. Aparatele sunt impartite in functie de acest criteriu de la clasa A pana la E, cele din clasa A fiind cele mai eficiente din punct de vedere energetic.

Evident, o unitate din clasa A+, A++ sau chiar A+++ va fi de departe mai costisitoare decat una din clasa B sau mai jos. Trebuie totusi sa luam in calcul si urmatorul aspect: cu cat este mai mare coeficientul de eficienta energetica, cu atat va fi mai mic consumul de energie electrica. Asadar, achizitionarea unui aparat cu o clasa energetica mare va fi o solutie benefica pe termen lung, atat datorita faptului ca va climatiza spatiul repede si bine, dar si din punct de vedere al costurilor, care se vor amortiza gratie cheltuielilor reduse la curent electric.

Functiile oferite

Al doilea criteriu dupa care ne putem da seama cat de performant este un aparat de aer conditionat, este gama de functii pe care le pune la dispozitia utilizatorului. Iata care sunt cele mai importante:

  • Functii de purificare a aerului. Cele mai bune modele beneficiaza de filtre deodorizante cu apatit de titan care pot capta si elimina pana la 97% din mirosurile neplacute si particulele de praf. O alta tehnologie populara este si cea Flash Streamer, cea care purifica aerul la fiecare folosire prin utilizarea electronilor care elimina alergenii si mirosurile neplacute cu ajutorul reactiilor chimice;
  • Functii de programare, fie de 24 de ore, fie saptamanal. Aceste optiuni pot fi folosite pentru a opri/porni automat aparatul in orice moment in decursul unei zile sau unei saptamani. Acest avantaj este deosebit de folositor pentru persoanele care sunt plecate la munca sau in vacante si doresc sa se intoarca acasa la un mediu placut;
  • Tehnologii inovatoare precum cea de flux de aer 3D sau tehnologia ochi inteligent. Prima combina baleierea automata pe verticala cu cea orizontala si astfel circula curentul de aer in toata colturile incaperii, distribuind uniform aerul. Senzorul ochi inteligent asigura santatea locatarilor prin detectarea prezentei si redirectionarea jetului de aer pentru a evita contactul direct. In plus, daca senzorul nu simte prezenta intr-o camera, acesta poate trece unitatea la modul de eficienta energetica, economisind astfel energie;
  • Posibilitatea de a functiona atat de silentios incat vei uita ca l-ai instalat! Cele mai performante aparate au un nivel de zgomot de pana la 20 de decibeli, functie extrem de folositoare pentru persoanele care sunt usor distrase sau care chiar nu se pot odihni din cauza zgomotelor din fundal;
  • Functia de control Wi-Fi care iti permite sa controlezi aparatul de la distanta, doar prin logarea intr-o aplicatie online. Cu ajutorul acesteia vei putea regla atat temperatura incaperii, cat si intensitatea fluxului de aer, direct de pe telefonul personal.

Ei bine, acum credem ca poti alege un aparat de aer conditionat de calitate!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!