7 sfaturi practice pentru a-ti dezapezi usor curtea

in Ghid Practic Casa

O curte plina de zapada iarna pare un lucru normal iarna. In plus aceasta are un aspect perfect pentru sezonul rece mai ales daca ai si pomi pe care aceasta se aseaza insa daca zapada este in exces poate rupe crengile pomilor sau chiar dauna gradinii tale, in special solului. Nu exista o singura varianta de a-ti curata curtea de zapada. Mai ales daca nu iti place in mod deosebit sa te folosesti de lopata, afla ce alte optiuni mai ai. Iata 8 sfaturi prin care poti indeparta usor zapada din gradina ta.

Scule dezapezit

Indeparteaza zapada la timp

Daca vrei sa ramai la clasica si cea mai utilizata metoda de dezapezire a curtii tale foloseste lopata cat mai des si nu lasa ca zapada sa se acumuleze in exces. Acest lucru iti va ingreuna munca si exista riscul ca aceasta sa inghete.

Alege o lopata de calitate care sa te ajute si nu sa iti ingreuneze munca sau sa te alegi cu dureri de spate.

Foloseste freza electrica

O varianta mai scumpa decat cea a lopetii dar mult mai simpla si mai rapida este folosirea unei freze pentru indepartarea zapezii. In special daca ai o curte mare, cu siguranta nu iti doresti sa stai o zi intreaga pentru a o curata. Astfel ca o freza electrica iti va usura foarte mult munca. Este recomandat sa o folosesti doar in curte si nu peste gradina unde stii ca sunt plante sau flori pentru ca risti ca acestea sa se rupa.

Curata zapada de pe pomi

In cazul in care ai pomi in curte si vrei sa ai grija ca acestia sa nu se rupa atunci cand stratul de zapada este prea greu, foloseste o matura pentru a scutura zapada de pe crengi.

Miscarea de scuturare ar trebui sa fie facuta in sus pentru a nu rupe crengile. Daca crengile au si gheata nu incerca sa o indepartezi pentru a risca sa deteriorezi crengile.

Aplica ulei pe lopata

Desi pare a fi o recomandare stranie, ungerea lopetii cu ulei va face mult mai usoara dezapezirea si vei evita ca zpapada sa se lipeasca de lopata. La final nu uita sa cureti lopata de urmele de ulei, inainte de a o depozita.

Scapa de poleiul de pe alei

Daca zapada este parte din peisajul mirific de iarna, aleile pe care circuli pot fi chiar periculoase daca sunt pline de polei. Foloseste sare pentru a topi gheata sau produse speciale. Insa fii foarte atent la ceea ce este sub gheata si nu folosi clorura de calciu sau alte produse unde sunt plante sau flori pentru a nu risca sa le deteriorezi.

Alege un loc bun pentru gramada de zapada

Alege un loc potrivit pentru a depozita gamada de zapada pe care ai strans-o din curtea ta. Nu o depozita peste pamantul unde ai plantat sau urmeaza sa creasca flori in primavara si nici peste alte lucruri care ar putea fi afectate de greutatea ei si de inghet precum tevi. De asemenea ai grija sa nu blochezi caile de acces ca sa fie nevoie sa o muti din nou in alta parte.

Ramai in siguranta

Echipeaza-te corespunzator si foloseste manusi si haine de protectie atunci cand incepi dezapezirea, indiferent de uneltele pe care le vei folosi.

Alege intotdeauna unelte de care sa te folosesti in orice activitate pentru curtea si gradina ta de la un magazin cu scule specializat pentru a te asigura ca acestea sunt de calitate si ca tu ramai in siguranta.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Arhitect online

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!