Paturi si saltele - cum le selectezi pe cele potrivite

in Ghid Practic Casa

Dormitorul este incaperea in care patul si salteaua relaxa sunt vedete. Aceasta camera trebuie organizata in jurul functionalitatii, insa cu siguranta, este nevoie de asocieri geniale pentru a beneficia si de estetica distinsa. Cum selectezi paturi si saltele potrivite? La aceasta intrebare vom incerca sa gasim raspuns in randurile urmatoare.

Alegere paturi si saltele

Cum alegi paturi - stil, functionalitate, materiale

Alegerea de paturi pentru dormitor poate fi o adevarata provocare. Trebuie sa tii seama pe deoparte de stilul decorativ, pe de alta parte de functionalitate si materiale. Daca iti doresti un dormitor amenajat in stil modern, poti miza pe minimalism. Paturile astfel constituite au versatilitate ridicata si pun in valoare atat incaperile moderne, cat si pe cele in stil scandinav. Fie ca optezi pentru paturi realizate din PAL rezistent sau variantele cu tapiterii textile, aspectul incaperii va fi unul primitor. Alege culori neutre pentru un o estetica prietenoasa. Iti poti pune amprenta personala cu ajutorul accesoriilor, a cuverturilor pentru pat si a pernelor decorative.

Cei ce prefera eleganta stilului clasic se pot orienta catre paturi realizate din lemn masiv sau catre cele tapitate cu piele ori catifea. Aceste materiale sunt reprezentative pentru amenajarile clasice furnizand bun gust si eleganta. Pot fi selectate paturi cu tablii impunatoare, aceste elemente imprima incaperii din personalitatea lor.

Paturile cu benzi LED sunt piese expresive ce asigura incaperii un aer futurist si au captat atentia celor ce isi doresc dormitoare moderne.

Vorbind de functionalitate, parerile sunt impartite. Multi pun pret pe solutiile de depozitare si se orienteaza catre paturi cu sertare si lazi generoase sau catre variantele cu somiere integrate si sisteme pneumatice eficiente, ce ofera zone generoase pentru pastrarea bunurilor personale. Sunt si numerosi utilizatori care doresc ca dormitoarele sa fie igienizate facil si eficient, iar acestia prefera paturile cu picioare inalte si design simplu ce permit curatarea spatiului de sub pat fara efort.

Care sunt cele mai bune saltele?

Si pe parte de saltele exista diversitate. De la modelele cu arcuri in retea, la variantele cu fermitate ridicata cu arcuri impachetate sau optiunile cu spuma cu memorie, apreciate de cei ce doresc un loc de somn personalizat.

Atat modele cu spuma cu memorie, cat si cele cu arcuri pot avea huse detasabile lavabile si pot fi supuse unor tratamente speciale ce previn inmultirea in timp a acarienilor si a altor agenti cu potential patogen.

Cele mai bune saltele sunt cele care corespund necesitatilor personale de fermitate, mod de igienizare. Permit aerului sa circule optim in interior si asigura somn de calitate.

Sursa de imagine: KUPRYNENKO ANDRII / Shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!