Regandirea unei bucatarii vechi: sfaturi de amenajare si idei de renovare

in Decoratiuni

Un proiect amplu de renovare necesita resurse, timp si suficient spatiu pentru a inlocui tot ceea ce inseamna vechi, de la mobilier la instalatii. Insa, poti opta pentru reamenajarea unei bucatarii vechi prin adaptarea unora dintre detalii la vremurile si tendintele actuale. De asemenea, este important de tinut minte ca o mobila veche, dintr-un material rezistent precum lemnul masiv, poate rezista extraordinar in timp si nu exista un motiv pentru a o inlocui.

Amenajare bucatarie

Daca bucataria ta este intr-o stare buna, dar vrei sa regandesti amenajarea, iata cateva sfaturi:

Schimba blatul din bucatarie

Poate blatul vechi de bucatarie este fabricat dintr-un material care nu a facut fata trecerii timpului si prezinta urme de degradare sau zgarieturi profunde. De asemenea, gusturile se schimba in timp si este normal sa ai alte preferinte. In special daca ai achizitionat un apartament si vrei sa faci modificari, dar bucataria este, per total, intr-o stare buna, blatul este un element cu care poti incepe reamenajarea. Alege materiale rezistente precum lemnul masiv sau marmura, in functie de ceea ce se potriveste cel mai bine intregului decor. Cu aceasta ocazie, schimba si electrocasnicele si alege o plita pe gaz care poate fi incorporata cu succes in noul blat. Este recomandat sa-l faci la comanda, pentru a se potrivi dimensiunilor si formei pe care le are bucataria, mai ales daca vrei sa faci modificari si in organizarea spatiului.

Renunta la corpurile suspendate

Prea multe corpuri de mobilier pot aglomera vizibil spatiul, chiar daca bucataria nu are dimensiuni reduse. Acestea vor bloca si luminozitatea incaperii, in cazul unei bucatarii lungi, cu geamurile pe peretele din capat. Corpurile suspendate pot fi inlocuite cu polite, rafturi si etajere pentru a crea senzatia de spatiu si pentru a aerisi bucataria. Accesoriile de gatit pot fi depozitate in dulapurile si sertarele din partea de jos a mobilierului. Asigura-te ca le organizezi in functie de activitatile pe care le ai in bucatarie. De exemplu, cele necesare pentru prepararea mancarii pot fi depozitate in dulapurile de sub aragaz sau cuptor. Produsele de curatenie pot fi depozitate sub chiuveta, iar alimentele si condimentele intr-un corp din apropierea frigiderului. Pe rafturile instalate in partea superioara poti aseza farfurii, cani si pahare, in special pe cele pe care le folosesti cel mai des la servirea mesei.

Decor bucatarie

Instaleaza o insula

Bucatariile de dimensiuni mari iti ofera mai multe posibilitati in ceea ce priveste solutiile de amenajare si reorganizare. O insula instalata in centrul bucatariei ii poate oferi un aer nou, chiar si atunci cand modificarile pe care le faci sunt aproape insesizabile. Insula iti pune la dispozitie o suprafata mai mare pentru pregatirea mesei, depozitare, dar schimba si dinamica intregii incaperi. Este important ca insula sa se integreze perfect in stilul bucatariei, in special sa fie in armonie cu mobilierul deja existent. Foloseste si acelasi material precum cel al blatului in cazul suprafetei insulei. Aceasta poate deveni chiar punctul central al bucatariei, daca o folosesti si ca masa de dining. Instaleaza si un corp de iluminat, precum o lustra joasa cu mai multe brate, pentru un efect modern.

O bucatarie veche poate fi readusa la viata fara a desfiinta mobilierul si elementele principale. Inlocuieste cateva elemente care modifica atat aerul spatiului, cat si stilul decorului.

Sursa foto: shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!