Tendintele anului 2021 pentru gradina ta - Ce schimbari sa faci neaparat

in Gradina flori de apartament

Gradina este oaza de liniste de langa casa ta, iar aceasta trebuie amenajata cu grija si in ton cu gusturile, nevoile si dorintele tale. Fiind deja toiul verii, va fi mai usor sa gasesti decoratiunile si piesele de mobilier favorite la preturi ofera si potrivite pentru un stil trendy si relaxant.

Amenajari gradini

Daca iti doresti un aranjament exterior cu tendinte ale anului 2021 pentru gradina ta, atunci consulta informatiile urmatoare si afla cum poti oferi curtii tale un design contemporan!

Piese de mobilier confortabile

Orice gradina din anul 2021 are nevoie de un spatiu de relaxare in care poti sta pana la orele tarzii ale noptii. Oamenii vor sa petreaca cat mai mult timp in aer liber, iar cel mai apropiat si placut loc de casa ta este intocmai gradina cu plante si flori de langa locuinta.

Amenajarea spatiului pentru relaxare este important. Alege un set de masa si scaune pentru gradina potrivit de mare pentru tine si musafirii tai, insa asigura-te ca exista suficient spatiu pentru cadrul natural si pentru spatiul de joaca si sport. Cu atat mai mult, daca suprafata curtii iti permite, monteaza un balansoar la umbra pentru o briza usoara in zilele caniculare de vara.

Plantele anului 2021

Alaturi de gazon si de plantele pe care le ingrijesti an de an, in 2021 este recomandat sa achizitionezi cateva plante noi si deosebite ce te vor ajuta sa te reconectezi cu natura, dar si cu sinele, trecand peste aceasta perioada diferita si imprevizibila. Astfel, iata care sunt cele mai cautate plante pentru gradinarit:

  • Artarul japonez. Artarul japonez, regasit si sub numele de Acer, aduce zen-ul si linistea unei seri relaxante in curtea ta.
  • Bambusul. Bambusul ofera umbra, putere si pace, putand fi folosit drept gard viu.
  • Daliile. Florile aceasta vin intr-o paleta cromatica extinsa, ele iti vor oferi o stare optimista si energica.
  • Crinul. Cu un vibe tropical si placut parfumat, crinul denota eleganta.
  • Plantele cataratoare. Plantele cataratoare se prind de gardul sau de peretii casei tale si uniformizeaza naturaletea regasita in gradina ta cu flori si arbusti. Astfel, vei putea uita pentru cateva momente de aglomeratia si agitatia de la oras.
  • Plantele suculente. Suculentele sunt usor de ingrijit si redau curtii un design mediteranean. Plantele rezista la soare, dar si la frig.

Spatiu pentru uneltele de gradinarit

Daca pana acum obisnuiai sa depozitezi toate uneltele de gradinarit intr-o cutie, atunci pregateste-te sa le amenajezi un loc special, dragut si in ton cu stilul abordat pentru gradina ta.

Deoarece vei petrece mai mult timp in aer liber, iti va fi de folos sa ai o zona organizata pentru unelte. In caz contrar, daca iti consumi toata energia cautand echipamentul de care ai nevoie, nu te vei mai bucura de gradinaritul propriu-zis.

Nu uita de gratar

Vremurile sunt in continua schimbare, insa intotdeauna o intalnire cu prietenii in jurul unui gratar va fi binevenita. Cu alte cuvinte, gratarul este un obiect indispensabil curtii. Daca inca nu ai unul in dotare, este recomandat sa investesti intr-un produs adaptat la dimensiunile spatiului liber, fara a aglomera zona de dining din cauza acestuia.

Pastreaza o gradina minimalista

O alta tendinta a anului 2021 este data de stilul minimalist, de simetrie, linii drepte si decor simplu. Toate acestea sunt benefice sanatatii deoarece te vei simti mai relaxat si mai energic intr-un spatiu liber si nu foarte aglomerat de mobilier si decoratiuni.

Totodata, este ideal pentru cei care vor sa imparta curtea in spatiu de relaxare si de dining, in zona pentru plante leguminoase, legume si fructe, dar si in spatiu pentru joaca sau exercitii fizice.

In functie de dorintele si gusturile tale, renoveaza curtea cu cele mai noi tendinte ale anului 2021 si bucura-te de o oaza de libertate chiar langa casa ta: o gradina verde si ferita de ochii celor curiosi!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!