Care sunt cele mai profitabile plante care merita cultivate

in Gradina flori de apartament

Daca esti pasionat de gradinarit, modalitatea perfecta pentru a-ti folosi abilitatile si a transforma un hobby intr-o sursa de venit, este sa incepi sa plantezi plante si arbusti care se cauta si iti pot aduce profit.

Care sunt cele mai profitabile plante care merita cultivate

Sursa foto: https://unsplash.com/

Spre deosebire de culturile obisnuite, cum ar fi legumele sau cerealele, culturile de plante profitabile sau de specialitate nu sunt cultivate pe scara larga si se vand foarte bine. Am ales pentru tine cateva plante usor de cultivat care genereaza venituri peste medie pe un teren mic.

Toate se pot planta ca hobby, fara a fi necesara munca zilnica pentru intretinere. Poti incepe prin a cumpara seminte si a produce singur rasaduri si arbusti, sau le poti cumpara direct mari de la specialisti.

Lavanda

Culturile de lavanda pe suprafete mici aduc profituri peste medie pentru micii pasionati. Este o cultura versatila, foarte cautat si usor de vandut. Florile de lavanda se pot comercializa ca atare, sau se pot utiliza pentru a produce ulei de lavanda, care este mult mai valoros.

De asemenea, florile se pot usca si folosi pentru ceai, pentru aranjamente florale sau coroane, pentru produse pentru aromoterapie, de ingrijirea a pielii sau de igiena. De fapt, cand vine vorba despre lavanda, nimic nu se iroseste, aceasta gasindu-si nenumarate intrebuintari!

Ciupercile

Ciupercile sunt o alta cultura de specialitate pe care o pot realiza chiar si cei care stau in oras. Se cultiva in interior si are un randament foarte mare. Cele mai cautate ciuperci sunt pleurotus si shiitake, acestea fiind disponibile in multe magazine alimentare, proaspete sau uscate.

Ornamentele lemnoase

Tulpinile lemnoase provenite din diversi arbusti sunt foarte cautate de florarii si designeri florali pentru aranjamente si coroane de flori. Cu cat sunt mai colorate sau au forme mai inedite, cu atat mai bine!

Astfel, salcia creata, tulpinile cu fructe de padure, cele cu muguri, hortensia sau forsythia sunt foarte apreciate.

Spre deosebire de legume care trebuie cultivate in fiecare an, ornamentele lemnoase provin din plante care se planteaza o data si apoi se recolteaza an de an, generand venituri constante si fara efort.

Copacii mici

Copacii mici, de la artari si pini pana la bonsai, sunt foarte cautati. Totodata, cultivarea acestor pomisori este un hobby foarte popular si in continua crestere, acest lucru creand o oportunitate excelenta pentru cei pasionati de domeniu. Nu necesita mult spatiu si este necesara o investitiei minima in seminte si rasaduri.

Artarii japonezi

Datorita frumusetii unice, artarii japonezi sunt sunt considerati de sute de ani arbori de colectie si ravniti de toti gradinarii pasionati. si, pentru ca majoritatea pepinierelor nu au spatiu pentru a afisa prea multe soiuri, un cultivator mic, specializat pe acest tip de copac, va prospera rapid.

Sunt copaci mici care se pot cultiva in ghivece si necesita o suprafata limitata de crestere. intrucat preturile sunt mari si oferta limitata, acest copacel este o nisa profitabila pentru un gardinar cu rabdare.

Usturoiul

Usturoiul nu are daunatori naturali si este un aliment si ingredient cautat in toate tipurile de bucatarii. Nu necesita lucrari prea mari de plantare, face fata cu succes daunatorilor, nu trebuie udat foarte des, se pastreaza usor pe perioade indelungate si este si foarte sanatos! Este greu sa pierzi o recolta de usturoi care face fa?a oricarui sol si trece cu succes chiar si peste cele mai vitrege conditii meteo!

Bambus

Este o planta uimitoare adorata de peisagisti. Se poate gasi in diverse inaltimi si poate fi crescuta in ghivece. Se vinde foarte bine si nu vei ramane niciodata cu ea pe stoc!

Plantele aromatice

Ierburile sau plantele aromatice precum cimbrul, busuiocul, rozmarinul, salvia, roinita sau menta sunt foarte folosite in bucatarie. Se pot cultiva in ghivece, sunt rezistente si nu au daunatori naturali si, totodata, se vand foarte bine! Cu o gradina de plante aromatice de dimensiuni mici, cat sa incapa pe pervazul unei ferestre, poti sa fii sigur ca vei atrage atentia clientilor. Sunt plante ornamentale si, totodata, utile in bucatarie!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!