20 de tipuri de hortensii pentru un spectacol de frumusete la tine in gradina

in Gradina flori de apartament

Hortensia este un arbust cu rol decorativ care prezinta flori numeroase si multicolore, captivante prin forma lor rotunda si globulara. Hortensiile provin din Japonia si Asia de Sud-Est, iar in Romania si-au castigat popularitatea rapid, fiind raspandite in tot mai multe gradini, balcoane si apartamente.

Tipuri de Hortensii Pentru un Spectacol de Frumusete la Tine in Gradina

Sursa foto: https://unsplash.com/

Daca doresti o asemenea planta care sa iti infrumuseteze gradina, trebuie sa ai in vedere ca aceasta necesita conditii de ingrijire speciale, in functie de specie.

Hydrangea paniculata. Acestea se numara printre cele mai comune specii de hortensii pe care le gasesti in magazinele noastre. Plantele ornamentale ating inaltimea la maturitate de aproximativ 1.5 m. Momentul de inmugurire apare la mijlocul lunii iulie, iar pana la final dobandesc culoarea alba. Perioada de inflorire se desfasoara incepand cu luna august si pana la finalul toamnei. Inflorescentele variaza de la alb la roz si apoi purpuriu. Hortensia Paniculata este foarte rezistenta iarna. Se recomanda ca toamna sa fie taiate inflorescentele uscate.

Blowing Hortension este un tip de arbust rezistent la inghet si cu o inaltime de cateva zeci de metri. Perioada de inflorire incepe din luna iunie, iar florile de culoare alba emana un parfum intens.

Hortensia Doppio Rosa sunt cele mai recomandate hortensii pentru ghivece si plante de interior. Florile duble, stelate, roz si abundente vor colora terasele, balcoanele si gradinile pe toata perioada verii si pana in septembrie.

Hortensia Hydragea Bluebird este o specie interesanta de hortensie, cu flori turtite, roz sau albastre, Ón functie de pH-ul solului.

Hortensia Dancing Angel sunt plante ornamentale care atrag atentia prin cromatica vesela si roz a inflorescentelor. Se amplaseaza in spatii umbroase sau semi-umbroase. In functie de aciditatea solului, rozul isi schimba intensitatea.

Hortensia Diamant Rouge cu flori abundente, mari, conice infloreste pe tot cuprinsul verii si pana la inceputul toamnei. Culorile debuteaza cu albul imaculat, continua cu roz iar pana la finalul perioadei se transforma intr-o intensa nuanta de rosu.

Hortensia Limelight capteaza atentia prin inflorescentele conice, alb-verzui care la maturitate se preschimba intr-o frumoasa nuanta de roz. Se poate planta individual sau in combinatie cu alte soiuri pentru amenajarea gardurilor vii.

Fireworks apartine speciei de hortensie pitica de gradina. Dupa 10 ani poate ajunge la o inaltime si latime de aproximativ 1 m. Florile sunt semi-duble, de culoare alba.

Hortensia Little Spooky provoaca prin inflorescentele impozante, albe, cu forma conica si frunze de un verde intens. Denumirea provine de la inaltimea medie pe care o atinge pana la maturitate. Infloreste pe tot parcursul verii si se poate planta ca arbust solitar sau in combinatie cu alte plante pentru ghivece de terasa sau pentru decorarea bordurilor.

Hortensia Polar Bear are o culoare nuantata de alb-verzui, care pana in septembrie devine roz. Se foloseste ca buchet de flori taiate in aranjamente florale, gratie tulpinilor rezistente.

Hortensia Annabelle cucereste prin uriasele inflorescente albe, cu diametru de 20-25 cm, care infloresc constant din iunie si pana in septembrie. Se dezvolta in medii semi-umbroase cu soluri fertile si cu umezeala medie sau soluri calcaroase.

Hortensia Schneeball, planta cu flori splendide, mari si albe care infloresc repetat din iulie pana la inceputul toamnei. Mediul ideal este cel umbros, semi-umbros cu sol fertil, mediu-umed sau calcaros.

Hortensia Hydrangea Magical Four Seasons. Florile se deosebesc prin procesul de schimbare repetata a culorilor. Verdele este nuanta predominanta. Restul petalelor devin albe, roz sau albastre.

Hortensia Cotton Candy este specia cu inaltime si latime de 60-120 cm. Planta infloreste de la inceputul si pana la finalul verii. Culorile trec de la roz-galben la mov, pe masura ce infloresc. Se dezvolta in medii umbroase, cu soluri fertile, umede, bine drenate.

Hortensia Hydrangea Paniculata Pink Lady este o varietate cu inflorescen?e roz pal. Aceasta este potrivit? pentru decorarea aleilor din gradina, a parcurilor si teraselor. Inflorescentele au forma conica si diametrul de 25-30 cm. Frunzele au forma lata, cu margini fine si dintate. Culoarea hortensiei se schimba gradat de la crem, verde-alb, roz-pal si rosu.

Hortenzia Masja Sibilla este un soi de hortensie pitica, cu flori grupate in globuri de 15 cm, cu nuante care se schimba treptat de la roz delicat, la rosu coral intens. Ramurile sunt puternice si frunzele mari. Hortensiile prefera spatiile luminoase, zonele racoroase, solurile umede si bine drenate.

Hortensia mov sau Hydrangea macrophylla. Frunzisul este de un verde inchis, florile mari au culori diferite, de la alb, roz, rosu, albastru si mov, in functie de tipul de sol. Perioada prielnica acestor specii este de obicei vara, in lunile iunie-august.

Hortensia rosie (Hydrangea paniculata Wim's Red). La inceputul perioadei de inflorire, culoarea este alba, iar pe parcurs capata nuante tot mai puternice de roz apoi de rosu inchis spre visiniu. Tulpinile sunt rosii cu frunze ovale, verzi inchis. Inaltimea si latimea ajung la 1.5 m. Prefera solurile umede si bogate in humus.

Hortensia Magical Amethyst este un soi aparte. La deschidere, florile sunt verzi, apoi devin albe si la final capata o nuanta interesanta de roz-verde. Inaltimea este de aproximativ 0.9-1.5 m, cu inflorescenta de diametru 35 cm. Pe solurile alcaline, culoarea devine roz, respectiv violet pe soluri acide.

Hortensia Black Diamond are o forma rotunjita si infloreste continuu din primavara si pana la inceputul toamnei. Planta isi schimba culoarea spectaculos, de la albastru la rosu sau din alb la verde sau rosu aprins.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bar

SCAUN KALENDA PANTON ROSU PC

Pret: 395,68 LEI 339,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!