5 sfaturi pentru o casa calduroasa, pe timpul iernii

in Ghid Practic Casa

In anotimpurile extreme ale anului, casele isi expun fie vulnerabilitatile, fie punctele forte. Daca, vara, casa ta ar trebui sa te protejeze de caldura si de insecte, iarna aceasta este refugiul de frig si de ninsorile abundente, dar si locul in care iti refaci puterile zi de zi. Ca sa te bucuri de confortul casei tale la maxim, trebuie sa iti iei cateva masuri de siguranta termica, masuri care te vor ajuta pe timpul verii si te vor salva, pe timpul iernii, de la frig. Iata care sunt cele mai eficiente cinci.

Casa calduroasa iarna

Sursa foto

Izoleaza-ti casa

Casa ta are nevoie de o izolare propice, daca vrei sa te bucuri iarna de caldura si, vara, de racoare. De aceea, termoizolarea exterioara este una dintre cele mai bune idei. Izolarea iti va permite sa te bucuri de o locuinta eficienta energetic. Daca te hotarasti sa o izolezi si in interior, cu vata minerala, izolarea va fi cu atat mai eficienta. Aceste doua procese te vor ajuta sa reduci facturile la energie termica si sa pastrezi temperatura din interior la nivelul pe care il doresti pentru o perioada mai lunga de timp.

Investeste in parchet de calitate

O investitie demna de facut in casa ta este in parchet. Chiar daca ti se va parea ciudat, afla ca, daca parchetul este de buna calitate, iernile vor parea mai blande, iar facturile vor fi mai mici. Si, pentru ca tehnologia a avansat foarte mult, o buna idee este sa iti montezi parchet lemn triplustratificat.

Toate tipurile de parchet stratificat sunt facute prin suprapunerea mai multor lame de lemn, lipite si presate la cald. Conceput pentru a fi montat usor, acesta este o alternativa mult mai durabila la alte tipuri de parchet. Parchetul stratificat are o rezistenta mare la uzura, fiind conceput pentru a functiona si cu incalzirea prin pardoseala.

Monteaza un termostat

Termostatul este acel aparat care te ajuta sa reglezi usor si eficient temperatura din casa. De cele mai multe ori, el este conectat la centrala termica si la aparatul de aer conditionat, iar instalarea lui iti va aduce doua mari avantaje: control asupra temperaturii si eficienta energetica. Vei avea, deci, o iarna fara fluctuatii mari de temperatura cu ajutorul termostatului potrivit.

Ferestre care protejeaza

Multe ferestre nu sunt montate corespunzator sau sunt facute din materiale de calitate indoielnica, care permit schimbul de temperatura cu exteriorul. Pentru casele care nu au ferestre termopan, exista o alternativa - geamurile de tip "low-e" adica low emisivity, ceea ce inseamna o emisie scazuta de caldura prin radiatie.

Ferestrele mari pot fi protejate si cu rulouri exterioare cu lamele umplute cu spuma polieuretanica. Acestea vor proteja casele in cazul intemperiilor, si, pe langa izolarea termica, aduc si o buna izolare fonica.

Permite-i soarelui sa intre in casa

Poate cea mai putin costisitoare metoda sa ai o casa calduroasa este sa lasi soarele sa-ti intre in casa. Lumina soarelui contine, in mare parte, raze ultraviolete de care ne ferim vara, insa, iarna au o intensitate scazuta.

Cand razele ultraviolet lumineaza un obiect, ele se transforma in caldura radianta. De aceea, permite-i casei tale sa fie luminata si da draperiile intr-o parte. Vei constata ca temperatura va creste si starea de spirit se va schimba imediat.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET BUCATARIE MASA MBS-2 CU 4 SCAUNE

Pret: 952,00 LEI 576,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!