Trucuri pentru extinderea spatiului de depozitare din casa ta - Galerie foto

de Marcel Buciuman in Ghid Practic Casa

Ati intalnit pe cineva pe deplin multumit de spatiul de depozitare din casa sa? Probabil ca nu.

Pentru multi dintre noi lipsa spatiului, sau poate doar proasta organizare a acestuia, sunt surse semnificative de stres. Potrivit unui studiu, americanii isi petrec in medie 150 de ore anual cautand lucruri ratacite prin casa! Si de ce am presupune ca noi suntem mult diferiti?

Imagini amenajari dormitoare

Organizeaza-te si vei avea mai putin stres si mai mult timp pentru tine! Invata sa speculezi toate oportunitatile oferite de casa ta!

Iata cateva trucuri de care sa tii cont atunci cand iti organizezi spatiile de depozitare din casa:

 • Cea mai mare parte din spatiul de depozitare al unei case il ocupa imbracamintea, lenjeria de pat sau cea de baie. Chiar daca dressing-urile, camere concepute special pentru depozitarea hainelor, sunt tot mai populare, nu omiteti sa prevedeti fiecarui dormitor sau baie propriul spatiu de depozitare. Folositi dulapuri inalte, in partea superioara depozitand lucrurile rar folosite!
 • Usile glisante sunt o solutie practica atunci cand nu dispuneti de spatiu pentru deschiderea unei usi normale.

  Dormitor si dressing

  Foto: Jute Interior Design

 • Alimentele sunt si ele mari consumatoare de spatii de depozitare. O camara larga si bine organizata te poate scuti de situatia neplacuta de a constata ca ai nevoie de anumite lucruri abia cand tocmai te-ai intors de la cumparaturi.
 • Spatii de depozitare alimente
 • Inspirati-va de la usa frigiderului: fetele interioare ale usilor de la dulapuri pot fi concepute cu rafturi pentru recipiente de mici dimensiuni, sau cu agatatoare pentru cravate, esarfe sau fulare! Castigi astfel spatiu si in plus vei avea toate aceste lucruri la indemana!
 • Bucataria necesita si ea spatii adecvate pentru vesela si ustensile. Dulapuri pe colt sau corpuri suspendate sunt cateva solutii la indemana pentru zone in care un dulap clasic nu poate fi integrat. Mai multe despre cum sa-ti organizezi bucataria puteti citi in articolul Ghidul cumparatorului: bucataria
 • Amenajare bucatarie

  Foto: Smith&Vansant Architects

 • Camera copiilor este o alta incapere in care gestionarea spatiului devine critica. Canapelele si paturile prevazute cu lada sau sertare sunt solutia perfecta pentru depozitarea in special a lenjeriei de pat.
 • Spatiul in camera copilului

  Foto: Bipede

  Camera copilului

  Foto: Tom Stringer

  Camera copilului

  Foto: Susanna Cots

  Pat cu spatiu de depozitare Sertare depozitare sub pat

  Foto: Knickerbocker Group

  Pat din lemn masiv cu lada de depozitare

  Pat din lemn masiv cu lada de depozitare
 • Foloseste piese de mobilier cu functionalitati multiple, cum ar fi o masuta de cafea prevazuta cu sertare, un cufar sau o bancuta sau taburete cu lada de depozitare!
 • Cartile reprezinta una dintre pasiunile tale, dar nu mai stii unde sa le asezi? Construieste o mini-biblioteca in jurul unei ferestre!
 • Amenajare biblioteca

  Foto: Smith&Vansant Architects

 • Chiar daca imaginea unei scari interioare deschise te atrage, ia in considerare si potentialul de spatiu de depozitare reprezentat de zona de sub scara.
 • Amenajare dining

  Foto: Smith&Vansant Architects

  Solutie de depozitare sub scara

  Foto: Howell Custom Building Group Solutie de depozitare sub scara

  Foto: Erhard Pfeiffer

  Solutie de depozitare sub scara

  Foto: Soorikian Architecture

 • Folositi eficient spatiul si in baie, inclusiv zona de sub lavoar.
 • Amenajare baie

  Foto: Smith&Vansant Architects

  Baie moderna

  Foto: Smith&Vansant Architects

  Amenajare baie

  Foto: Giffin & Crane

  Baie traditionala

  Foto: Key Residential

  Baie minimalista feminina

  Foto: Elad Gonen & Zeev Beech

 • Podul sau pivnita casei constituie zone ideale pentru depozitarea de lunga durata a unor obiecte rar folosite. Atentie insa la modul in care aceste obiecte sunt protejate de factori distructivi cum ar fi praful sau umezeala, mai ales daca e vorba de obiecte cu valoare sentimentala!
 • Spatii de depozitare in pod
 • Pentru obiecte de mari dimensiuni, cum ar fi bicicletele, uneltele de gradinarit, sania sau schiurile, garajul este locul ideal de depozitare. Totul e ca acesta sa fie suficient de mare pentru toate acestea. Nici nu va puteti imagina cat sporeste valoarea unei case un garaj mare si bine organizat!
Spatii de depozitare in garaj

Iata deci ca dimensionarea, compartimentarea si amplasarea corecta a spatiilor de depozitare pot compensa cu succes lipsa unor suprafete generoase dedicate depozitarii!

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!