Sfaturi utile ca sa iti sporesti confortul cand stai la casa

in Ghid Practic Casa

Daca locuiesti la casa si vrei sa iti sporesti confortul atat in locuinta, cat si in afara ei, ai nevoie de anumite obiecte, accesorii si de cateva investitii utile, cu ajutorul carora sa te bucuri de fiecare clipa pe care o petreci in caminul tau. Tine cont de buget si de nevoile tale, iar dupa aceea gaseste solutiile potrivite. Iata cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa ai parte de confortul dorit.

Sfaturi amenajare curte si gradina

Automatizarea portilor batante

Probabil te-ai saturat sa tot deschizi si inchizi portile, mai ales in diminetile geroase de iarna, cand trebuie sa pleci la munca sau la cumparaturi, ori cand ploua. Asa ca, foloseste un kit de automatizare a portilor batante, pe care le vei putea deschide si inchide cu ajutorul unei telecomenzi. In plus, aceasta investitie este si o masura de securitate corespunzatoare. Pentru ca, chiar daca uiti, portile se vor inchide mereu in urma ta si nimeni nu va patrunde pe proprietatea ta.

Doteaza-ti curtea cu tot ce ai nevoie

Atunci cand stai la casa, ai la dispozitie spatiu suficient unde sa te relaxezi si sa iti petreci timpul in liniste. Deci, ar fi pacat sa nu iti dotezi curtea cu cateva obiecte si accesorii cu ajutorul carora sa iti sporesti confortul. De exemplu, iti poti instala un hamac in care sa iti petreci serile de vara, cu un pahar de limonada in fata. Iar ca sa ai parte de o atmosfera placuta, dar si de o priveliste aparte, apeleaza la decoratiuni gradina, ca sa iti amenajezi gospodaria asa cum iti place. De pilda, iti poti instala o lampa solara, iar in gradina sa asezi cateva ghivece si jardiniere, care sa infrumuseteze locul. De asemenea, oricand iti poti chema prietenii ca sa faceti un gratar si sa stati la povesti sau, de ce nu, sa iti instalezi o piscina gonflabila. Si nu uita de mobilier. Alege-ti niste scaune comode, impreuna cu o masa incapatoare.

Securizarea locuintei cu ajutorul unui sistem performant

Ca sa te asiguri ca vei fi in siguranta, atat cand te afli acasa, cat si cand esti plecat, se impune instalarea unui sistem de securitate performant. In primul rand, apeleaza la un videointerfon. In felul acesta, persoanele necunoscute sau cele rauvoitoare nu vor patrunde pe proprietatea ta decat daca le vei acorda tu accesul in curte. De asemenea, instaleaza-ti camera de supraveghere, mai ales in exteriorul locuintei, ca sa stii tot ce misca in proximitatea caminului tau. Apoi, ca o masura suplimentara de precautie, foloseste un sistem antiefractie, dar si unul de alarma. In plus, cum ai la dispozitie o curte, ar fi pacat sa nu iti iei un caine de paza, ca sa fie ochii si urechile tale, mai ales cand esti plecat. Ba mai mult, o alta solutie este iluminatul inteligent. Instaleaza-ti becuri smart, pe care sa le programezi, in prealabil, prin intermediul unei aplicatii mobile. Astfel, in orice interval al zilei, chiar daca tu esti la munca sau in vacanta, acestea vor fi aprinse, iar hotii vor fi indusi in eroare.

Acestea sunt doar cateva dintre aspectele pe care sa le iei in considerare cand iti doresti un confort marit. De asemenea, foloseste un sistem de incalzire performant, precum o centrala termica, ca sa ai mereu apa calda si caldura la discretie. In plus, ti-ar prinde bine si o masina personala, pentru a te deplasa la cumparaturi, la serviciu sau in cazul in care ai o urgenta. Pe de alta parte, cum locuiesti la casa, ti-ar fi de ajutor si o pompa submersibila, ca sa drenezi apa murdara in urma unei inundatii ori sa o extragi pe cea menajera. Pana la urma, tu stii cel mai bine care sunt prioritatile tale.

Sursa foto: shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!