Avantajele si dezavantajele livingurilor open space si ale celor inchise

in Ghid Practic Casa

Atunci cand vine vorba de amenajarea livingului sau a bucatariei, usa poate face o diferenta imensa in strategia de design.

Livinguri open space

Asadar, in timp ce un living deschis ce se uneste direct cu holul sau bucataria pare ca elimina granitele si creaza un spatiu mai mare, cel amenajat in plan inchis iti asigura acel plus de intimitate de care ai nevoie daca esti o persoana ce tine mult la spatiul personal, devenind astfel o zona in care iti poti crea refugiul.

Living open space sau inchis? Caracteristici, avantaje si dezavantaje

Atat livingul deschis, cat si cel inchis au o serie de avantaje si dezavantajele care tin de design, functionalitate sau gradul de confort pe care il ofera.

1. Livingul open space

Livingul, sau orice alta incapere a casei este denumita open space deoarece prin eliminarea atat a peretilor despartitori, cat si a usilor, creeaza o zona deschisa si aerisita. Astfel, peretii sunt inlocuiti de grinzi de sustinere mari, iar usile dispar complet, creandu-se anumite zone compartimentate, precum zona din jurul canapelei si a televizorului, cea de gatit si cea de luat masa. Astfel, locuinta va parea mai mare. Tot mai multe companii imobiliare aleg sa apeleze la acest tip de amenajare pentru apartamentele cu o camera, de exemplu.

Principalul avantaj al unui astfel de spatiu este tocmai lipsa peretilor care sa delimiteze vizual incaperile. Acest lucru iti permite sa comunici cu partenerul sau cu membrii familiei, ori sa petreci mai mult timp cu ei, deoarece nu mai exista acea separare evidenta a camerelor.

Aceasta atmosfera deschisa se poate evidentia si prin folosirea unor podele din lemn de la Valprestparchet.ro, unitare pe toata suprafata casei. Acest aspect va oferi un plus de armonie casei tale si iti va oferi o libertate mai mare de miscare, mai ales daca esti o persoana care primeste des vizite, sau organizeaza mese festive si petreceri.

Principalul dezavantaj al unui living open space cu bucataria este vizibil abia in momentul in care se gateste. Oricat de performanta ar fi hota, mirosul de mancare tot va pluti prin incapere o perioada. De asemenea, fiind un spatiu deschis, trebuie sa regandesti mobilierul si spatiile depozitare deoarece pierzi suprafata pretioasa a peretilor.

2. Amenajarea inchisa

Este tipul clasic de incapere, bine delimitata de pereti si usa, cu o singura functionalitate. Astfel, bucataria e bucatarie, holul hol si livingul living, fara a se amesteca una cu alta. Astfel, daca esti o persoana care tine mult la propria intimitate ori la un spatiu personal, acest tip de structura este ideal.

Un avantaj pe care il are un living inchis este faptul ca iti ofera posibilitatea sa fii creativ cu spatiul. Astfel, poti personaliza camerele in stiluri diferite. Pentru living poti opta pentru parchet, iar in bucatarie poti pune gresie. Mobilierul sau obiectele de decor ar trebui sa aiba nuante ce se complimenteaza reciproc.

Principalul dezavantaj, in acest caz, este faptul ca fiecare camera va avea spatiu mai mic, ceea ce poate da o atmosfera rigida casei.

In final, avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre aceste tipuri de amenajari sunt chiar cele pe care alegi sa le iei in considerare. Unele persoane poate se simt mai siguranta intr-un living mic, dar cochet, dar stinghere intr-un spatiu mai mare, iar alte persoane se pot bucura mai mult de un spatiu in care se pot misca in voie.

Sursa foto: Shutterstock.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

MOBILA BUCATARIE CULOARE ROSIE

Pret: 2300,00 LEI 2057,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!