Sfaturi pentru utilizatorii casnici de frigidere si aparate de aer conditionat

de Adrian Opris in Ghid Practic Casa

Cine isi mai poate imagina astazi viata fara un obiect banal, omniprezent in orice locuinta, precum frigiderul? Pentru multi chiar si aparatul de aer conditionat a devenit obligatoriu. Cum facem insa ca aceste aparate sa functioneze la parametrii optimi si pentru o perioada cat mai indelungata?

 

 

Sfaturi pentru utilizatorii de frigidere

La frigidere

 

1. Asigurati-i o ventilatie cat mai buna frigiderului in zona schimbatorului de caldura extern (gratarul metalic situat in partea din spate, sau in pereti laterali la frigiderele no frost). Cu cat ventilatia este mai buna cu atat frigiderul reuseste sa raceasca mai bine.

 

2. Nu lasati frigiderele cu autodezghetare in camere unde temperatura scade sub 5 grade Celsius. Exista posibilitatea sa nu mai porneasca decat atunci cand temperatura pe parcursul zilei va creste peste aceasta valoare.

 

3. La frigiderele cu dezghetare automata desfundati periodic scurgerea condensului din compartimentul frigiderului. Aceasta se poate infunda si sa va curga apa rezultanta din autodezghetare in compartimentul de legume.

 

4. La frigiderele "no frost" este bine ca macar o data pe an sa se faca o dezghetare manuala de minim 24 de ore, golite si cu usile deschise, atat la congelator cat si la frigider.

 

5. Orice problema sesizati in functionarea frigiderului nu ezitati sa apelati la o persoana autorizata sau o firma care se ocupa cu reparatii frigidere in Bucuresti sau alte localitati, din apropierea domiciliului dumneavoastra.

 

La aparatele de aer conditionat

 

1. Aparatele de aer conditionat trebuie igienizate macar o data la doi ani. Depunerea de praf din camera si condensul produs de aparat, produc pe paletele turbinei interioare a splitului mucegai. Pe langa inconvenientul ca imprastie in incinta racita spori de mucegai, face ca eficienta aparatului sa scada in functionare.

 

2. Cand constatati ca racirea nu se mai face la parametrii obisnuiti chemati o firma specializata in reparatii aparate de aer conditionat sa faca o verificare si completare a freonului din instalatie. Altfel, consumul de energie va creste, inclusiv uzura compresorului.

 

3. Daca aveti montat un aparat de aer conditionat este bine, pentru a avea o eficienta maxima, ca zona vitrata (geamuri, ferestre, usi) sa fie acoperita in incaperea unde doriti sa faceti racirea.

 

4. Temperatura de racire a aparatelor de aer conditionat este mai scazuta atunci cand setati ventilatia (fan), pe prima treapta.

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

DRAPERIE TAFTA ROYAL BORDO

Pret: 54,54 LEI 41,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!