Trucuri pentru pavarea aleilor din curte fara a elimina spatiul verde

in Ghid Practic Gradina

Daca vrei sa pavezi curtea, dar, in acelasi timp, preferi culoarea verde a ierbii, poti sa faci un compromis si sa te bucuri de ambele.

pavarea aleilor din curte

Sursa foto

Poti sa iti amenajezi curtea in asa fel incat sa te bucuri de pavaje rezistente fara a elimina spatiul verde. Mai mult, prin folosirea pavajelor intr-un mod inteligent, acestea creeaza un ansamblu vizual placut, in combinatie cu spatiile verzi.

Inainte de-a incepe lucrul, ti-am pregatit cateva trucuri pe care sa le ai in vedere atunci cand vine vorba de pavarea aleilor si pastrarea, in acelasi timp, a spatiului verde.

Planifica totul din timp

Primul si cel mai important pas este planificarea. Atunci cand iei in considerare pavarea spatiilor verzi trebuie sa analizezi zona pe care vrei s-o amenajezi, proportiile pavelelor si a spatiului verde.

Dupa ce ai delimitat zona trebuie sa stabilesti urmatoarele detalii:

  • Care sunt traseele de circulatie? Trebuie sa iei o decizie asupra modului de pavare. Doresti o alee pavata complet sau o combinatie de pavare si spatiu verde?
  • Care sunt celelalte puncte de interes din curte si de langa casa si cum vrei sa faci legatura intre ele?

In functie de aceste lucruri, poti calcula de cat material ai nevoie pentru pavare. Urmatorul pas este alegerea materialului.

Economiseste acolo unde poti

Poti incerca sa pavezi o suprafata cat mai mica. Nu e nevoie ca toata curtea sa fie pavata. In asa fel, vei avea spatiul verde dorit si, in acelasi timp, vei face si economie. In functie de locul de parcare si aleile dintre punctele de acces, poti alege o varianta minimalista si sa pavezi doar spatiile de care chiar ai nevoie.

Ce pavele sa folosesti

Inainte de a cumpara pavelele, intreba-te unde vor fi acestea folosite. Ai nevoie de pavele decorative peste care nu trec greutati mari? Sau ai nevoie de pavele in fata garajului sau pe drumul principal al masinii prin curte? Daca peste pavele vor trece masini, atunci trebuie sa alegi unele de o rezistenta mai mare. In asa fel, acestea vor rezista mai mult in timp si nu vei avea costuri in plus pentru reparatii.

Dupa ce ai o idee despre suprafata care trebuie acoperita si tipul de rezistenta de care ai nevoie, poti sa te ocupi de designul pavelelor. Poti sa alegi pavele in functie de forma si dimensiunea lor, cu muchii drepte sau circulare.

Culoarea si textura pavelelor reprezinta urmatorul lucru de care trebuie sa ne ingrijim. Trebuie sa alegem modele care sa se potriveasca cu restul curtii sau gradinii pentru a forma un tot unitar placut.

Incearca pavele ecologice si de tip grila

Aceste tipuri de pavele au locuri goale in componenta, astfel, permitand ierbii sa creasca. De asemenea, irigarea este incurajata si se face usor. Prin utilizarea acestui tip de pavele, vei avea un dublu avantaj, deoarece beneficiezi si de pavele rezistente care ajuta la consolidarea solului, dar si de o pata verde de culoare.

Pasi repezi spre o curte cu alei si spatiu verde

Daca ai nevoie de pavare pentru acces pietonal si nu trebuie sa-ti bati capul cu o curte mai mare sau cu masina, poti alege dale dreptunghiulare. Acestea pot fi montate din pas in pas, lasand spatiu verde gol intre ele. Zona verde va arata bine, iar tu vei economisi bani si timp deoarece suprafata pavata nu va fi una foarte mare.

De tinut minte pentru toate aceste tipuri de pavele: gazonul trebuie udat si tuns in permanenta pentru a pastra curtea curata si ingrijita. Alege cele mai bune pavele pentru curtea ta si scoate in evidenta spatiile verzi!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET BUCATARIE MASA MBS-2 CU 4 SCAUNE

Pret: 952,00 LEI 576,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!