5 idei pentru organizarea unei petreceri reusite in gradina

in Ghid Practic Gradina

Primavara si vara sunt anotimpurile perfecte pentru o petrecere in gradina, alaturi de cei dragi. Fie ca este vorba de o aniversare, o logodna, sau, pur si simplu, o intalnire intre prieteni, o petrecere in aer liber este mereu bine venita. In plus, organizarea unei astfel de petreceri este o ocazie inedita sa le arati prietenilor ce idei creative ai. Decorul, muzica, meniul si distractia sunt doar cateva dintre aspectele importante pe care trebuie sa le bifezi, asa ca, iti poti face, inca de acum, o lista cu toate lucrurile de care ai nevoie. Insa, pentru inceput, iata care sunt pasii esentiali pentru a organiza o petrecere reusita in gradina!

petreceri reusite in gradina

Sursa foto

Asigura tot confortul invitatilor tai

Daca vrei ca invitatii tai sa se simta bine, asigura-le tot confortul necesar. Daca organizezi petrecerea in mijlocul zilei, cand temperaturile sunt mai ridicate, pregateste cateva zone umbrite, cu prelate sau umbrele, dar si cateva recipiente cu protectie solara. De asemenea, le poti oferi invitatilor tai cateva evantaie, palarii sau ochelari de soare. Daca petrecerea are loc seara, pune la dispozitia invitatilor si cateva solutii anti-insecte, fiindca tantarii ti-ar putea da petrecerea peste cap.

Alege un decor potrivit

Chiar si in cazul petrecerilor in aer liber, decorul este foarte important. Daca ai o gradina mare, improvizeaza niste canapele pentru invitatii tai. De asemenea, pentru o atmosfera deosebita, agata ghirlande cu lumini, dintr-o parte in alta a curtii.

Pentru decorul mesei, opteaza pentru cateva vaze cu flori de sezon. La baza acestora, poti aseza cateva pietricele, pentru un design aparte. In schimb, ar trebui sa eviti decoratiunile din hartie, care, neprinse bine, pot fi luate de vant.

Pregateste un meniu de sezon

Incearca sa pregatesti un meniu de sezon. La inceput, iti poti servi invitatii cu o bautura racoritoare din fructe: o limonada cu menta sau lavanda, un fresh de mere sau portocale ori diferite smoothie-uri. De asemenea, berea artizanala poate fi o alegere potrivita. In privinta mancarurilor, nu are rost sa te complici prea tare. Poti pregati carne la gratar, iar, pentru vegetarieni, niste frigarui cu legume sunt ideale.

Pregateste un playlist pentru petrecere

Unul dintre cele mai importante aspecte ale unei petreceri in aer liber este muzica. In general, este destul de greu sa ii multumesti pe toti, dar poti realiza un playlist pentru toate gusturile, selectand diferite genuri muzicale. De asemenea, nu uita sa incluzi si cateva dintre melodiile preferate ale prietenilor tai, dar si cateva piese pentru dans. Pentru ca muzica sa se auda cat mai bine in gradina ta, foloseste o boxa portabila ieftina, pe care o poti lua cu tine oriunde.

Alege cateva jocuri

Pe langa muzica, bautura si mancare, de la o petrecere in aer liber nu ar trebui sa lipseasca jocurile. De multe ori, distractia si competitia sunt elementele cheie pentru o petrecere reusita. Asa ca, poti pregati o tabla de sah, carti de joc, bowling in gradina, badminton, dar si jocuri de creativitate si inteligenta, precum Activity sau Monopoly.

Asadar, daca vrei sa organizezi o petrecere in gradina, este important sa le asiguri tot confortul invitatilor tai. Pregateste cat mai multe scaune, perne si paturi, daca acestia vor sa se relaxeze pe iarba. De asemenea, nu uita de atmosfera! Muzica si distractia nu trebuie sa lipseasca din meniu. Pentru orice eventualitate, ar fi indicat sa iti pregatesti si un plan de rezerva, in caz ca vremea nu tine cu tine.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!