Cum alegem cel mai rezistent mobilier de gradina?

in Ghid Practic Gradina

Daca te numeri printre norocosii care locuiesc la casa si ai la dispozitie si curte, inseamna ca te poti bucura zilnic de cateva momente de relaxare in aer liber. Gradina din apropierea locuintei reprezinta locul unde poti gazdui evenimentele alaturi de prieteni, spatiul perfect pentru petrecerea timpului impreuna cu cei dragi sau oaza de liniste unde te retragi dupa o zi lunga.

Cum alegem cel mai rezistent mobilier de gradina

Sursa foto

Unul din aspectele esentiale de care trebuie sa stii cont este sa alegi un mobilier de gradina potrivit pentru tine si nevoile tale. Factorii de mediu pot afecta aspectul si durabilitatea articolelor, de aceea este necesar sa optezi pentru produse rezistente, dar care in acelasi timp sa fie cochete si confortabile. Intrebuintarile mobilierului de gradina sunt multiple, iar beneficiile sale nu pot fi contestate, asa ca afla in continuare cum poti achizitiona cel mai bun set.

Acorda atentie tipului de mobilier

Atunci cand vrei sa investesti in spatiul tau de relaxare este important sa tii cont de tipul mobilierului de gradina. Ai la dispozitie o plaja mare de modele care servesc pentru diverse scopuri si nevoie, iar tot ce trebuie sa faci sa stabilesti utilitatea produselor pe care le vei alege. Poate fi vorba de o masa inalta cu scaune sau un set compus din banchete joase si o masuta pentru cafea. La fel de bine poti opta pentru coltar, canapea, fotoliu, sezlong, balansoar sau taburet. Produsele stivuibile ori pliabile par o optiune excelenta pentru a salva spatiu, insa trebuie sa stabilesti daca sunt sau nu de ajutor. Pentru a te bucura de piese rezistente trebuie sa stii in prealabil care va fi utilitatea produselor si componenta setului de mobilier.

Ia in calcul materialul din care este confectionat mobilierul

Cu siguranta unul dintre cei mai importanti factori care influenteaza atat aspectul cat si rezistenta si calitatea mobilierului este materialul. Indiferent de modelul dorit, trebuie sa te asiguri ca articolele achizitionate sunt tratate corespunzator si pot face fata conditiilor meteo la care sunt supuse. Lemnul masiv se numara printre materialele des intalnite la fabricarea mobilierului de gradina, cum ar fi stejarul, cedrul sau tecul. Este rezistent, are o durata de viata indelungata, nu absoarbe caldura si are un aspect foarte elegant. In cazul in care te gandesti ca este greu de manipulat, poti opta pentru mobilier de gradina din poliratan. De regula, acesta este impletit manual, rezista la intemperii si poate fi reciclat in proportie de 100%.

Cei care apreciaza liniile simple, potrivite stilului modern, minimalist, pot opta pentru mobilier din aluminiu, usor de intretinut si ideal pentru seturile mici, pentru doua sau patru persoane. Putin mai pretentios, dar la fel de rezistent este si fierul. Diferenta fata de aluminiu este ca rugineste si trebuie ingrijit cu atentie de-a lungul timpului. Cel mai simplu si util material este plasticul. Se potriveste perfect pentru orice lor, in special acolo unde umiditatea este ridicata si are un pret avantajos. Insa, daca doresti materiale foarte speciale, alege o gama naturala precum bambus, rachita, ratan natural ori rafie. Tine cont totusi ca acestea nu sunt la fel de rezistente la intemperii sau utilizari multiple.

Ai in vedere dimensiune produselor

Este esential sa alegi mobilierul de gradina in functie de spatiul disponibil din curte si numarul de persoane care il vor utiliza. In cazul in care optezi pentru un articol de dimensiuni reduse, dar pe care sa-l foloseasca intreaga familie in acelasi timp, s-ar putea ca durabilitatea acestuia sa fie afectata. Prin urmare, daca obisnuiesti sa gazduiesti multi prieteni sau petreci adesea timpul liber in gradina alaturi de cei dragi, atunci achizitioneaza un set care sa includa mai multe piese si locuri de stat. Poti alege o masa mare, de minim 6 persoane, si scaune suficiente sau canapele pentru ca fiecare persoana sa aiba loc in gradina. In schimb, daca-ti doresti un mobilier de gradina doar pentru tine si partener, este suficient sa achizitionezi 2-3 piese mici, din materiale de calitate, cu care sa creezi un colt magic in gradina.

Mobilierul de gradina are rolul de a extinde spatiul locuibil in exteriorul casei. Desi alegerea sa pare simpla, date fiind conditiile de mediu este important sa alegi un set practic, eficient si util, care sa reziste in timp si sa-si pastreze aspectul sub actiunea intemperiilor de pe tot parcursul anului.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!