Idei pentru garduri din lemn frumoase si ieftine

de Marcel Buciuman in Recomandari

Cu totii cred ca am avut ocazia sa vedem case inconjurate de garduri masive din beton, asemeni zidurilor unei cetati, si sa ne intrebam ce averi au fost cheltuite pentru construirea acestora.

Stiu chiar un caz in care cineva a cheltuit atat de mult cu imprejmuirea terenului pe care dorea sa-si construiasca casa incat, dupa finalizarea gardului, nici n-a mai avut curajul sa se apuce de casa!

Desigur, senzatia de siguranta si de intimitate pe care o ofera un gard este importanta, de aceea vom incerca sa va prezentam cateva idei pentru construirea unor garduri din lemn frumoase si, totodata, ieftine.

Gard scanduri verticale

Un gard din lemn este ieftin nu doar datorita pretului redus al lemnului comparativ cu cel al altor materiale pentru garduri, ci si pentru ca este un material usor ceea ce poate elimina necesitatea unei fundatii sau reduce mult dimensionarea si costurile construirii acesteia.

Montand stalpii gardului in beton sau construind chiar o fundatie si un soclu pentru gard, va asigurati ca acesta va fi mult mai rezistent si trainic.

Va invitam sa va inspirati din galeria de imagini cu garduri din lemn ce pot fi asociate diverselor stiluri de case si de amenajari exterioare.

Garduri moderne din lemn

Chiar daca este unul dintre cele mai vechi materiale de constructii, lemnul capata mereu interpretari moderne atat in amenajarile interioare cat si in cele exterioare, dupa cum vom vedea si la gardurile din imaginile urmatoare.

Incepem cu o curte mica, dispusa pe doua niveluri, amenajata modern si inconjurata de un gard din scanduri de lemn dispuse orizontal. Remarcam armonia cromatica si a materialelor. Lemnul folosit la gard il regasim atat la scara ce asigura accesul intre nivelurile gradinii cat si la banca din lemn inzidita.

Gard lemn modern

Designer: JMJ Studios, Foto: Catherine Nguyen

Lemnul este un material extrem de versatil, inclusiv din punct de vedere cromatic. Arata minunat atat in culorile si texturile naturale ale lemnului cat si vopsit in alb, negru sau orice alta culoare preferati.

Gard lemn vopsit-gri

Foto: Lifescape Custom Landscaping. Gard vopsit in gri inchis, asemeni lemnului de la stratul inaltat pentru legume din vecinatate

Pentru un aspect unic, puteti prevedea in gardul din lemn goluri asemeni unor ferestre prin care sa se intrevada vegetatia din spatele gardului, mai ales daca acesta este dublat cu un gard viu, sau daca doriti ca prin aceste goluri sa se intinda trandafiri cataratori, iasomie, iederea sau alte plante decorative cataratoare.

Gard lemn cu ferestre

Foto: Scott Lewis Landscape Architecture

Garduri clasice din lemn

Un gard din lemn de inaltime redusa, vopsit in alb si avand un model clasic, va avea mai mult un rol decorativ insa va fi perfect pentru a imprejmui gradina cu flori din fata casei.

Gard alb din lemn

Oricat de simplu si banal ar fi un gard, acesta poate deveni unul deosebit de atragator daca il decorati cu cateva flori.

Gard decorat cu flori

Garduri rustice din lemn

Atunci cand aveti de imprejmuit suprafete mari, asa cum sunt adesea gospodariile de le tara, solutia cea mai la indemana este un gard rustic din lemn. Pentru un astfel de gard puteti folosi lemn mai ieftin, cu imperfectiuni si care sa nu necesite un montaj prea elaborat.

Este bine sa protejati totusi lemnul impotriva intemperiilor pentru a mari durata de viata a gardului.

Gard lemn rustic Gard scanduri neregulate

Ce poate fi insa mai rustic decat un gard din ramuri de salcie impletite?

Gard impletit

Designer: Ben Pentreath, Foto: Matthew Williams

Garduri creative din lemn

Un gard din lemn poate deveni chiar si o mica opera de arta, asa cum este gardul urmator ce include un panou decorativ metalic perforat, dar si o mica zona in care a fost amenajata o gradina verticala.

Panou decorative perforat

Daca va place sa desenati sau sa pictati, va puteti folosi pasiunea dand o imagine unica si personala gardului din lemn.

Gard lemn pictat Gard sub forma de creioane colorate Gard cu casute pentru pasari colorate

Nu putem incheia fara a aminti traditionalele garduri si porti sculptate in lemn de pe meleagurile maramuresene.

Gard si poarta maramureseana

Constructor: Boris Home Construct

Gard si poarta maramureseana

Foto: Alexandra Cristian. Gard si poarta sculptata din lemn in Breb, Maramures

Speram ca v-au placut aceste idei si, nu uitati, lemnul va permite sa fiti atat de creativi pe cat doriti sa fiti!

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Baie

DULAP BAIE MODERN, FINISAJ ALB-MOLID

Pret: 255,00 LEI 185,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!